Opel Astra: Datum verdwijnt als radio aan gaat

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb een Astra 1.4 GL uit 1995 gekocht. Prima auto en rijdt als een zonnetje. Ik heb er mijn eigen radio ingebouwd. Simpel door de stekkers in te pluggen en de radio werkt. Maar... zodra ik de radio aanzet verdwijnt de datum uit het display. Dit is zowel bij mijn radio die ik heb ingebouwd (JVC) als de radio die er in zat (oude Philips). Waar kan dit aan liggen?

Christ

Geplaatst door Christ (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mellon (0), 17 jaar geleden

beste christ

ik heb dat ook gehad met mn vectra uit 97 ... er zat een goedkope cd speler van pioneer in als ik die aan zette verdween de datum ook
ik heb toen een mp 3 speler van pioneer erin gezet en toen bleef de datum wel gewoon branden .... vreemd denk dat het in de bedrading van de radio zit

succes mellon

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Klopt. Zit in de bedrading van de auto. Het is te veranderen door de blauw/rode draad in de kabelboom door te knippen. Voor het gemak deze draad niet direct achter de stekker doorknippen maar iets verder zodat latere reparatie nog weer mogelijk is.
Bij originele radio's is dit de stuurdraad om de zender te projecteren op de display waar normaal de datum staat. Je kunt er ook 'n verloopkabel tussen doen en daar de desbetreffende draad doorknippen om de originele kabelboom te sparen. Verloopkabeltje kost 'n paar euro.

daninja (0) PRO, 17 jaar geleden

Je moet alleen niet de blauw/rode maar de rood/grijze doorknippen.
Liever helemaal niet knippen natuurlijk.
Wat ik zelf altijd doe is het volgende.
De display uitbouwen, deze zit met twee schroeven vast die onder het rubber matje verstopt zittten.
Dan de stekker uit de display halen en het trekbandje doorknippen.
Omhulsel van de stekker afschuiven en dan het borgpinnetje van de rood/grijze (pen 7 of 8?) indrukken en de draad er uit trekken.
De draad isoleren en een de kabelboom vasttapen.
Zo kun je de bedrading indien nodig zo weer herstellen.
Nu alles weer monteren.

Christ (0), 17 jaar geleden

Met jullie hulp heb ik het probleem kunnen verhelpen. Ik heb aan de achterzijde van de display de rood grijze draad uit het stekkertje gehaald en geisoleerd. De datum blijft staan als ik de radio aanzet.

Nogmaals dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.