Opel Omega: diesel aanduwen

Bouwjaar: 2000

Mag een `moderne diesel` aangeduwd worden om te starten. Ik weet dat dit bij benzine injectie link kan zijn i.v.m. gevaar voor de katalysator.

bij voorbaat dank

André

avonk

Geplaatst door avonk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja hoor dat mag wel,en bij een beziene motor mag dat ook ,maar in het instruktieboekje word dat afgeraden.
Dit staat er omdat de mensen het hele dorp door gaan slepen terwijl de motor niet aanslaat,omdat de moror niet vonkt, dan gaat het mis met de kat. die dan vol brandstof staat.
Als je sleept en de motor slaat niet na enkele meters aan stop er dan mee.
Als de startmotor stuk is dan is het geen enkel probleem om even aan te slepen.

Hans

avonk (0), 19 jaar geleden

bedankt

André

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

Als je wilt aanslepen als de auto zonder diesel heeft gestaan heb je wel een probleem, de verstuivers zitten dan dicht.......Duur grapje helaas

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Leon,

Zou je mee eens uit willen leggen wat je hier mee bedoelt ik begrijp je verhaal niet over die dicht zittende verstuivers.

Hans

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Meestal functioneren de verstuivers weer gewoon als het systeem ontlucht is.

Willem

avonk (0), 19 jaar geleden

Ik vroeg het eigenlijk om de volgende reden: vorig jaar rond deze tijd startte de auto in oosterijk (min 18 graden) net aan. Nu zijn we een jaartje verder en ga volgende week weer naar oosterijk met dezelfde accu. Op zich doet hij het hier prima, ik weet voor de zekerheid zou je hem kunnen vervangen, maar ja....

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je accu bijna op is en je wil hem aandrukken kan dat wel, hem wel ff op de gloeistand zetten dat wil het starten aanzienlijk bevorderen.

wiemer11993 (0), 19 jaar geleden

Bij mijn Golf 1983 diesel deed ik 10% benzine om hem onder nul te laten starten. Hielp goed. Maar ja, geen katalysator, geen electronica, en blokje waar niks aan te verliezen was.

Heb hem een keer aangesleept bij min 12, maar dat vond de motor niet leuk: toen hij aansloeg zat-ie zo vol brandstof dat hij hele harde klappen gaf.(maar ging niet stuk)

Wiemer.

kasperht (0), 19 jaar geleden

André, je kan op verschillende plekken (brezan/euromaster) de staat van je accu gratis laten testen. Weet je gelijk of vervangen nodig is...

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je niet gloei en gaat aandrukken gaat de motor zeker wel lopen (een diesel loopt immers vanuit zijn compressie) maar loopt hij erg stoterig/hard (vergelijkbaar als een trekker).
Daarom wel ff gloeien, dat lukt meestal nog wel op een rotte accu...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.