Opel Zafira: Distributieketting

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 SE automaat

Ik heb deze auto net 2 jaar en hij heeft nog geen 40.000 Km gelopen. Heb deze auto in de Garage gekocht met 20.000 km op de teller was van eerste eigennaar en altijd onderhouden volgens Opel dealer en met G 2 garantie. Altijd met veel plezier in gereden en tot vorige week geen problemen gehad.
Maar plots 's morgens met het weg rijden hoorde ik een rammelend geluid. Het kwam uit de buurt van de distrbutieketting, heb eerst Opel Nederland gebeld of dit bij hun bekent was omdat de zafira's van 2001 hierom bekent stonden, waar op ik meteen een antwoord kreeg van "Nee bij ons niks van bekent".Daarom meteen een afspraak gemaart met de Opel dealer in Helmond ( het zelfde bedrijf is waar ik mijn auto had gekocht ) voor een Diagnose te stellen.
Daar aangekomen en na een korte blik van de monteur, die meteen zei "dit is 100 % de distributieketting daar hoef ik niet omheen te draaien" waar op ik hem nog vroeg is dit normaal bij een auto die nog geen 40.000 km heeft gereden? dit mag tog niet! waarop hij zei, Nee dat is niet normaal. Ik ben naar binnen gegaan en meteen weer gevraagt of dit al meer voor kwam bij dit type en bouwjaar waar op volmondig werd gezegt dat dit niet bij hun bekent was. Heb ook meteen gevraagt wie dit moet bekostigen. Antwoord dat ik in eerste instantie altijd zelf voor de kosten moet opdraaien omdat de garantie er af was en dat hun op mijn verzoek wel een coulanceregeling willen aan vragen bij Opel Nederland.
Maar men gaf mij weinig kans omdat de auto bijna 5 jaar oud is.
Omdat het beste was niet meer met de auto te rijden heb ik de auto daar gelaten voor reparatie, kosten ongeveer 1200 euro, die ik moet betalen.
Toch ben ik van mening dat ik ervan uit mag gaan dat een distibutieketting van een auto van 30.000 euro nieuw toch wel meer als 40.000 km mee mag gaan. en zeker niet binnen 5 jaar al vervangen moet worden.
Wie kan mij vertellen of er ooit een terugroepactie van Opel is geweest van dit type en bouwjaar?
En hoe ik het beste Opel aansprakelijk kan stellen.
Verder, wie heeft dit al eerder mee gemaakt en kan me een tip geven.

Bedankt,

J.P

J.P EZ

Geplaatst door J.P EZ (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

dit is een juridische zaak
hier zitten automonteurs
misschien een verdwaalde jurist met als hobby auto's
zoek een advocaat of rechtsbijstand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.