Opel Vivaro: ditributieriem of ketting

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 84

Hallo,

IK heb een vraag mbt het type van riem op mijn opel vivaro van 2013 2.0 CDTI.Heeft deze een distributieriem of ketting. Indien nog verdere informatie nodig geef me gerust een seintje.

Bedankt jimmy

jimmy001

Geplaatst door jimmy001 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Ketting.

jimmy001 (0), 4 jaar geleden

ook enig idee wanneer deze moet worden vervangen, mijn wagen word deze maand 5 jaar en heeft 60.000 km, ik vermoed dat je de ketting niet zo kan zien in het motorcompartiment zonder het verwijderen van sommige onderdelen?

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

In principe hoef je een distributieketting nooit preventief te vervangen, die gaan veel langer mee als distributieriemen.
Dus voorlopig hoef je daar niet druk om te maken.

jimmy001 (0), 4 jaar geleden

mijn broer rijd met dezelfde wagen en motor maar van 2014 ook nog het oude model, ik vermoed dat dit hetzelfde is ook met distributieketting? de multiriem of V snaar weet niet goed wat de juiste benaming is, heeft deze een vaste onderhoudscyclus alle X km dat deze word vervangen. Ik controleer deze nu gewoon op slijtage maar weet niet of alle slijtage visueel zichtbaar is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.