Opel Astra: Dringend gezocht elektrisch schema Astra H (circuit aanrijdi

Bouwjaar: 2004

Heb mogelijk grote stommiteit gedaan door een nieuw kabeltje door de doorvoer van de kabelbundel links-achter dashboard naar motorcompartiment te voeren en zodoende met de rijgnaald mogelijk 1 adertje van de aanrijdingssensor voor rechts meegepakt en overgetrokken te hebben.
Zeker ben ik er niet van omdat deze plaats zeer slecht te bereiken is, maar na mijn werkje bleek het lampje van de airbags op te lichten en na uitlezen in de garage met de tech2 bleek het dus om de info van de rechts-voor sensor te gaan die niet binnen kwam....dus mogelijk een toeval, maar ook mogelijk ader over.
Vandaar dat ik dit even wilde gaan uitmeten of die ader inderdaad onderbroken is of niet.
In de garage wil men in geval dat de ader inderdaad onderbroken is de kabelboom gans gaan vervangen, dit zou rond de 2500¤ kosten zonder de kabel, die komt er nog bij.
Men zo hiervoor mijn ganse wagen moeten gaan uitkleden.
Ik zou willen proberen enkel de ader (indien hij echt over blijkt te zijn) te herstellen door er een nieuw stuk draad tussen te solderen, zal afzien worden, daar ik reeds eerder zei dat dit echt op een onmogelijke plaats zit.
Hebben jullie misschien wat goede raad, een schema of andere hulp, alles is welkom.
Johnny.

Johnny5749

Geplaatst door Johnny5749 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

opc8275 (0) PRO, 18 jaar geleden

2500 Euro ? voor 1 kabeltje ?? tja alles kan hé tegenwoordig .
Wat is een adertje ? Als deze kabel effectief onderbroken is kan je deze toch aan elkaar solderen . ik heb een vermoeden dat je garage dit niet ' wil ' doen omdat jij een fout gemaakt hebt . Ik zou even naar een andere garage gaan die het wel wil herstellen ; Het schema kan je best bij de opel dealer vragen als je dit zelf wil doen
succes

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Voor die 2500 euro vervangen ze de complete kabelboom

De dealer repareerd dit namelijk niet, maar varvangt de desbetreffende kabelboom

Willem

Johnny5749 (0), 18 jaar geleden

Hoi jongens reeds bedankt voor jullie reply, inderdaad opc ik ben van zin er een nieuw stuk draad tussen te solderen en te voorzien van een beetje krimpkous op de aaneenzetten.
en ja Willem de garage wil de ganse kabelboom vervangen daar ze beweren dat ze deze niet mogen herstellen vanwege verantwoordelijkheden ingeval er iets mocht foutgaan bij een ongeval ofzo...de verzekeringen zouden dan zogezegd alle aansprakelijkheid in hun boot duwen.
Zelf weet ik wel zeker als ik daar een nieuw stuk tussen soldeer met de nodige krimpkous er nadien rond en het terug mooi inwikkelen van die kabelboom dat die zal werken als ware het een nieuwe, daar sta ik dan weer garant voor !
Alleen blijf ik voorlopig zitten met de vraag is het inderdaad een kabelbreuk of zit het toch in die sensor zelf, en zonder schema kan ik er beter maar niet aan beginnen...aan dat doormeten bedoel ik dan hé, dus nog even afwachten, zal misschien nog eens gaan horen in een andere garage of deze mij willen voorzien van een schema, maar dat lost men hier normaliter nooit.
Johnny.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.