Opel Astra: dubbele draden mistachterlicht

Bouwjaar: 2001

Ik heb op mijn Astra 2.0 DTH 16v. Sport een trekhaak gemonteerd met een Multicon contactdoos; daarin zit een microschakelaar die bedoeld is om bij aangekoppelde caravan en ingeschakeld mistachterlicht het mistachterlicht van de auto te doven; daartoe moet de kabel van de schakelaar in de auto naar het mistachterlicht worden doorgeknipt; de microschakelaar in de contactdoos komt er dan tussen; de door te knippen draad is tot mijn grote verbazing dubbel uitgevoerd [waarom?]Ik heb nu beide draden doorgeknipt en samen naar de microschakelaar geleid [1 draad had geen effect]; het werkt nu perfect; maar heb ik het zo goed gedaan??

jakkemeiner

Geplaatst door jakkemeiner (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Als het perfect werkt , wel he?

mvg,
Hans.

tijne (0), 18 jaar geleden

maar het is geen slimme zet vind ik persoonlijk.

die schakelaar in de contakt doos is meestal na een half jaar al helemaal naar de knoppen en dan loop je het rizico dat je mischt achterlicht van je auto het neit meer doet als je hem nodig heb ik weet neit wat de ervaringen zijn van de andere hier maar dit is mijn ervaring na meerdere mallen.

gr tijne

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

OK
Maar nou weet ik nog niet waarom de voedingsdraad [blauw/zwart] dubbel is uitgevoerd; dat moet toch een reden hebben? ik zag het nooit eerder, waarom hier dan wel?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.