Opel Zafira: DVD90 problemen stuurwielbediening na vervanging dvd90 door opel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

Beste techneuten,

Ik heb in okt 2007 een Opel zafira executive aangeschaft met vanuit de fabriek ingebouwde bluetooth carkit en navigatie (dvd90).
Als snel kwam ik er achter dat de navigatie soms vastliep. Deze is onder garantie vervangen.

Vanaf dit moment heb ik problemen met mijn stuurwielbediening. Het betreft de 3 knoppen links op het stuur.
De knop bestaat uit: voice dial knop, ophang knop, en navigatie scrollknop.

als ik de voicedialknop indruk reageert de carkit in het scherm en kan ik inspreken. Tegelijk wisselt de radio naar extern. De stuurbediening stuurt dus zowel de radio EN carkit aan. voorheen waren deze 2 knoppen alleen voor de carkit, en kon je er niets mee voor de radio.

De verbinding verbreken knop werkt nu echter ook als radio zender wisselen knop. Ik moet dus na elk gesprek mijn radio zender opnieuw opzoeken.


bij de erkende opel garage (waar de dvd90 ook vervangen is, en de auto gekocht is) is hij nu al 4x voor terug geweest, uiteindelijk allemaal zonder oplossing.

De garage geeft nu aan, na overleg met het opel informatie centrum dat het niet op te lossen is, omdat er een nieuwe versie radio in is gegaan.
Ik kan mij dit niet voorstellen, en verwacht dus ook dat dit een software/firmware update is, een verkeerde radio type, of simpelweg een instelling.

Kunnen jullie me op weg helpen?

Bedankt!

flue

Geplaatst door flue (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kleijn (0), 15 jaar geleden

met zo.n jonge auto en met garantie neem ik aan moeten ze toch goed kunnen krijgen laat er maar een specialist naar kijken die hebben ze zat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.