Opel Corsa: Ecu Corsa 1.2 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Hallo mensen,

een tijdje geleden hebben wij bij een corsa 1.2 16v de stationair toerentalregelaar vervangen, dit moest omdat het stationairtoerental niet goed geregeld werd, dan weer te hoog, dan weer te laag.
Dit op aanraden van de opel dealer.
Nou is het een paar weken goed gegaan, tot deze week, de klant kwam terug met de klacht dat de auto stationair veel te laag loopt, zo`n 500 tot 700 toeren, hierdoor is het wegrijden moeilijk omdat er erg veel gasgegeven moet worden. Daarbij komt nog dat het ECU lampje brand.

omdat de dealer ons de vorige keer aangeraden heeft de stationair toerentalregelaar te vervangen, is de klant terug gegaan naar de dealer. Deze had slecht nieuws en zei dat waarschijnlijk de ecu defect is en dat deze vervangen moet worden kosten: +- 1700,- !!!!!!!!

nou is mijn vraag, komt dit vaker voor of kan dit niet, is er geen software update of iets dergelijks voor deze auto waardoor stationairtoerentalregelaar weer goed aangestuurd word??

en kan als de ecu ook echt defect ik een andere ECU op de sloop halen en deze aansluiten op de auto of is dit niet mogelijk vanwege startonderbreker en dergelijke??

sjaak10931

Geplaatst door sjaak10931 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

henk benzinetank (0) PRO, 15 jaar geleden

ECU zou ik niet gelijk als eerste vervangen. Je geeft jammer genoeg geen defectcode's op.
Als de stat. regelaar inderdaad terecht is vervangen, dan zou dit in principe een aangepast type moeten zijn.
Hier komt ook nog een extra adapter-kabeltje bij, die tussen de stekker van je regelaar en de kabelboomstekker inkomt.
Hier hoort ook nog een sofware-update bij. Wat ik hier vertel moet een Opeldealer feitelijk weten.
Als ik het verhaal zo lees, veel gas moeten geven om weg te kunnen rijden, dan zou het ook nog wel eens een Luchtmassameterprobleem kunnen zijn.
ECU's zijn duur, maar €1700 zelfs incl. montage en programeren lijkt me wel een tikkie te duur. Als ie echt vervangen moet worden dan lijkt het me dat je effe moet gaan shoppen.

Henk

sjaak10931 (0), 15 jaar geleden

de dealer heeft de klant geen foutcodes gegeven.
Er is alleen gezegd dat de hoofd ecu defect is, de dealer heeft een ecu van een goedlopende corsa overgehangen opde auto van onze klant en hiermee loopt ie goed stationair. dus lijkt mij ook dat ecu boosdoener is.

maar ik ga eens kijken naar een bedrijf die ecu`s repareert, weet iemand nog een goed adres??

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Probeer deze maar eens: www.actronics.nl

henk benzinetank (0) PRO, 15 jaar geleden

@ oldford, Is het jou bekend of ze die geperste dichtgebakken ecu-tjes kunnen repareren dan? Lijkt mij een eenmalige dichtgebakken ECU. Opel leverd ook geen ruilers hiervoor.

@ Sjaak. Even opgezocht, ECU onderdeelnummer 6237040 zou bij ons 1064 euries ex btw kosten, lief bedrag voor een lief autootje, maar dan heb je ook wel wat... ahum... Ik wil alleen benadrukken dat die 1700 nogal hoog afgeprijst is. Bovendien ben ik nog steeds niet zo stellig zeker dat je ecu wel je probleem is, maar goed, ik zit hier, en jij zit daar, overtuig jezelf...

Henk

sjaak10931 (0), 15 jaar geleden

dank jullie wel voor jullie reacties.

ik kies er toch voor om er een andere ecu in te monteren, ik heb er 1 op de kop kunnen tikken voor 250,- , lijkt me goedkoper als reparatie.
ik zal het proberen, zodra ik meer weet horen jullie van mij.

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=sjaak10931]dank jullie wel voor jullie reacties.

ik kies er toch voor om er een andere ecu in te monteren, ik heb er 1 op de kop kunnen tikken voor 250,- , lijkt me goedkoper als reparatie.
ik zal het proberen, zodra ik meer weet horen jullie van mij.[/quote]
ik hoop wel dat het een "lege" ecu is. anders loopt hij niet meer ivm verkeerde startblokerings codes. deze zijn alleen te wissen in de originele auto!!!

opc8275 (0) PRO, 15 jaar geleden

is het een corsa c ???? Je schrijft 2001 ,maar dan is het al een corsa c , en deze heeft geen aparte regelmotor voor het toerental , deze zit in de gasklep ; het zal dus een corsa b zijn tot ten laatste 2000?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.