Opel Astra: EGR-klep

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Na maanden van ploeteren met de Opel Astra 16-16v, hij stotterde geweldig en het toerental zat dan zo rond de 2500 toeren. Uitlezen van de computer had geen zin, want hij registreerde niets.. Nu na 3 maanden ging gister het motormanagement lampje branden en bleef 30 minuten aan, uit laten lezen en ..... de EGR klep is kaduk.. Valt dit nog onder een of andere regeling, of is dit rekening astrarijder, en wat kost zoiets?????bedankt Piet

Pieter9065

Geplaatst door Pieter9065 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zijn inderdaad voor 'n aantal types regelingen voor de egr-kleppen, maar of de 16i 16v daar ook onder valt, durf ik niet zeker te zeggen. Wel voor de 18i 16v, de 16i 8v. Boven op de klep staan productienummers en aan de hand van die nummers kunnen ze bij de dealer zien of deze onder de regeling valt. Alleen zit de klep bij de 16i 16v zo lastig onder de inlaat.
'n Nieuwe zit zo rond de 180 tot 200 euro excl. montage.

vectra cdx (0), 19 jaar geleden

Wat bedoelen jullie regeling dit vraag ik even omdat ik met hetzelfde probleem zit.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Door Opel is een " stille" controle geadviseerd bij onderhoudsbeurten om bepaalde type motoren te controleren welke egr-kleppen er gemonteerd waren. Door produktienummers te controleren kan men dit zien. Diverse auto's zijn dus gratis voorzien van nieuwe kleppen. Gaat echter na verloop van langere tijd de nieuwe ook stuk, valt dit niet meer onder de vervangings-regeling.

vectra cdx (0), 19 jaar geleden

Hallo Averdonk.
Dus als ik het goed begrijp kan ik dan met de auto naar de garage gaan en dan kan het zo zijn dat de EGR klep gratis vervangen word.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Zou kunnen,ligt er maar aan in welke serie die klep valt, maar het is wel informatie die alleen bij de dealer beschikbaar is, wat betreft produktienummers. En misschien moet je 'n beetje bijbetalen gezien het bouwjaar van de auto. Succes.

vectra cdx (0), 19 jaar geleden

Ik heb net even met de dealer gebeld en wat jullie vertellen klopt .Ik kan langs komen met de auto dan gaan ze kijken welk nummer er opstaat en dan word het vervangen gratis of tegen een gereduseerde prijs bedankt voor de tip.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Graag gedaan en tot de volgende keer.

Pieter9065 (0), 19 jaar geleden

Twee weken geleden ging het motormanagement lampje een half jaar eidelijk branden, had hij nog niet gedaan.. Computer uit laten lezen en ja bingo.... de EGR klep kapot voor de verandering geen garantie of andere collance regeling..jammer van Opel..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.