Opel Vectra : electrische problemen

Opel vectra B 1.6 1997


Na een paar uur gereden te hebben gaat het ABS lampje branden daarna het airbag lampje, de lampen gaan minder branden. Na een tijdje zijn alle meters dood(dus snelheid temperatuur benzine etc.) en branden de koplampen nagenoeg niet meer. Ruitenwissers bewegen erg langszaam.
Heb het contact uitgedaan en later weer geprobeerd te starten. Lukt niet lijkt net of de accu dan helemaal leeg is, startmotor slaat dan helemaal niet aan. Uurtje afkoelen en de auto start weer zonder problem en alles doet het weer gewoon.


Dealer heeft er een nieuwe dynamo ingehangen een nieuwe accu en laatst een nieuw lampje in het dashboard wat het probleem zou hebben veroorzaakt.

Heeft iemand een idee? Massa, relais? Bij korte ritten is er niets aan de hand, als hij warm is na een uur of langer rijden beginnen de problemen.


Ferry

Ferry3021

Geplaatst door Ferry3021 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Maar hij laad wel goed bij e.d ?

Zo als je omschrijft lijkt het wel of hij in eerste instantie de accu leegtrekt of niet bij laad..en daardoor je auto niet meer start als je hem van contact afzet!

ga eens zoeken in de Massa..misschien ergens een kabel geoxideerd of ergens een kortsluiting van het één of ander

stefan

downforthecause (0) PRO, 18 jaar geleden

Meestal de dikke massakabel van je accu naar de motor toe die een te hoge weerstand heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.