Opel Astra: Garantie tegen doorroesten vervalt bij geen Opel-controle!

Bouwjaar: 1999

Attentie voor iedereen die een Astra type G heeft of wil aanschaffen:
Opel hanteert 12 jaar garantie op de carrosserie, mits deze dealeronderhouden is.

D.w.z. onderhoud en reparaties kunnen bij elke BOVAG garage worden uitgevoerd, maar de controle op roestvorming dient bij een Opel-dealer te geschieden.

Anders vervalt keihard alle aanspraak op garantie. Aldus de BOVAG. Opel maakt het nog bonter door te beweren dat alle onderhoud bij hen dient plaats te vinden.

Dus als u een Astra G heeft en deze bij een andere (niet Opel) garage in onderhoud heeft, moet u die jaarlijks op roest laten controleren bij Opel.

Als u overweegt een 2de hands Astra G aan te schaffen, let er op dat alle roestcontroles over de afgelopen jaren door Opel zijn uitgevoerd.

Weliswaar is de Astra G carrosserie geheel verzinkt, toch kan er corrosie optreden, zoals helaas in mijn geval is geschiedt.
En wel aan de beroemde achterste wielkastrand. En ik heb in de loop van de tijd al meer Astra's G gezien met dit euvel. Overwegend de oudere types vanaf '99.

Opel wijst alle verantwoordelijkheid af en lijkt hierin ondersteund te worden door de BOVAG. Omdat het een extra garantie betreft op roest (12 jaar) die vastgelegd is in de regel dat er jaarlijks geinspecteerd dient te worden.

Mogelijk geldt bovenstaande ook voor andere Opels cq. merken!

Dit is tevens de stand van zaken die ik eerder op deze site had gemeld ivm roestvorming aan de linker wielkastrand, C-stijl van mijn Opel Astra G.

TV Gelderland heeft aan mijn 'zaak' aandacht besteed in het programma 'Hallo Gelderland!'.

A.s. Maandagmiddag om 17.00u wordt deze uitzending weer herhaald.

Helaas was Opel, met name Van Zijll, niet te vermurwen. En dat voor een klant die
tot voor kort altijd zijn auto daar in onderhoud had, en deze laatste auto, Astra G, evenals een Corsa spiksplinternieuw daar heeft gekocht.

Overigens het aanbod waarover in de uitzending gewag wordt gemaakt, van Van Zijll om de reparatie tegen kostprijs te repareren, is wel een reparatie van ca. 1200 Euro!

velsen

Geplaatst door velsen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit geld zeker voor andere merklen ook.

Willem

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Ach de garantie van Opel is een lachertje, ik had vroeger een corsa en naar 4 jaar flinke roest voor de wielkasten, dan komen ze gewoon met het smoesje dat het roest van buitenaf is(steenslag) en lopen ze snel wel je als klant met de ellende achterlatend.

De huidige astra heeft ook al last van roest, je raad het smoesje al die ik te horen kreeg toen ik er wat van zij bij de opel dealer in Tilburg......

opc8275 (0) PRO, 18 jaar geleden

het is toch logisch dat je met je Opel naar een opel garage gaat hé . Opel kan toch niet alléén de garantie doen als ze nooit iets kunnen verkopen !!

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

De corsa was overigens niet altijd bij de opel dealer geweest, maar de Astra wel, die was zelfs nog compleet met de master service garantie (waar je ook weinig aan hebt).
Maar garantie op roest, vergeet het maar, ze verzinnen altijd weer een smoesje

Mark

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is altijd een lastig verhaal...overigens wil ik hier op aanmerken dat dit niet alleen bij opel zo is....
overigens ben ik wel benieuwd wat de kale beurt prijs is bij wpc 178..want dit klopt niet echt...www.opeldirect.nl

exacte beurtprijzen:

http://www.indg.nl/cmsdev/documents/cmp1...

waarschijnlijk ligt het aan je dealer en niet aan opel zelf..
of er zijn extra werkzaamheden uitgevoerd..

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

onderhoud bij een andere garage dan bij de opel wil niet zeggen dat het onderhoud niet goed is, mochten de opeldealer bij de roestcontrole roest ontdekken wordt er een likje tectiel over gesmeerd en thats it!

opel weet ook dat roest pas later komt, en opel weet zeker ook heel goed dat de auto's naarmate ze ouder worden niet meer bij de dealer komen en laten dus dan de garantie op roesten vervallen.

alemaal flauwekul, roest bij opels, en ook bij andere merken, bij auto's op allemaal identieke plekken duidt gewoon op een fabrieksfout.
heeft heel weinig met onderhoud te maken.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

wpc, op die manier bedoel je het..tja, ik denk dat je daar gelijk in hebt..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.