Opel ASTRA-G-CC 1998: Gas blijft hangen, hoge toeren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: X16SZR, Motorinhoud (cc): 1598, Vermogen (kw): 55

Hallo allemaal,

Vol trots heb ik in de zomer mijn opel astra g cc uit 1998 gekocht. Op een nieuwe remklauw na reed hij heerlijk.
In de zomer is het gas paar keer (5/6x) blijven hangen bij het wegrijden. Met opnieuw starten deed hij het weer goed dus heb hier toen geen aandacht aan besteed verder omdat het geen problemen gaf.

Inmiddels met de kou en regen blijft het gas bijna elke keer hangen als de auto gestart word. Je voelt van te voren aan het gaspedaal al dat hij weer blijft hangen, deze voelt heel stijf en je kunt hem bijna niet intrappen. Als je de auto dan start, schieten de toeren omhoog (zelfs al een keer tot 6000 toeren).
We kregen als tip de kabel met olie in te smeren. Dit gedaan, maar heeft geen effect.
Waar kan het aan liggen en wat kunnen we doen?

En als het gebeurd, hoe los ik het ter plekke dan op? Is er een andere manier dan 10x de auto opnieuw starten in de hoop dat hij weer even goed is?

Onderstaand foto van de motor en foto van het kabeltje en stangetje wat we met olie hebben ingespoten.

Sweet Astra G CC 1998

Geplaatst door Sweet Astra G CC 1998 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Is er ook gasklep schoongemaakt? Het schijnt dat die zwaar loopt en blijft hangen.

ronny530 (0), 7 jaar geleden

Door blijven modderen is geen optie want er komt een tijd dat het gas ook tijdens het rijden blijft hangen en met een gangetje van 50 km/h een haakse bocht nemen is niet grappig. Zo te zien heeft de motor een monopoint injectie dus is de boel vrij simpel te herstellen. Maak als eerste de gaskabel los van het gasklephuis en controleer de gaskabel op gangbaarheid. De meeste gaskabels zijn voorzien van een eindtule om de buitenkabel en een plasticlaag om de binnenkabel te beschermen de kans dat de kabel defect is zal daarom klein zijn. Speling op de hevel van de gasklep kan wel voor komen en dat kan nare gevolgen hebben, Als oplossing wordt er wel eens een zwaardere gasveer gemonteerd maar dat is geen echte oplossing. Mijn advies als de kabel uit te sluiten is een ander gasklephuis monteren, die zijn op sloperijen wel te vinden en hoeven niet opnieuw ingeleerd te worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.