Opel Corsa: Gasveer achterklep

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Hoi, Van de week deed ik mijn achterklep dicht en hoorde ineens een hoop kabaal. Het bleek dat een van mijn gasveren uit zijn "gaatje" was. Ik heb begrepen dat hier een moertje achter hoort te zitten maar dit achter plaatwerk. Hoe ga ik dit zo goedkoop mogelijk oplossen? Weet iemand hier een oplossing voor?
Alvast vriendelijk dan voor de aandacht!

vuurvliegje

Geplaatst door vuurvliegje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jackvectrac2.0ne (0), 16 jaar geleden

Hoi Anita

Heb je misschien wat foto's??

Dan kunnen wij/ ik zien waar het precies over gaat.

Gr Jack

vuurvliegje (0), 16 jaar geleden

Dan moet ik even in de weer...en dan is een foto wel te realiseren. Aan de achterklep zitten 2 gasveren. De ene kant is aan de klep gemonteerd en de andere kand van de gasveer langs de rand waar de achterklep invalt. Deze laatste is aan 1 kant los geraakt. Gasveer, ringetje, schroefdraad...dit valt in een gaatje en het ligt in de lijn der verwachting dat er een schroefje achter hoort. Dit zou dan achter het plaatwerk moeten zitten. Voordat ik de hele boel open sloop vroeg ik me af of er niet een eenvoudigere oplossing is. Ik heb zelf lopen denken aan vloeibaar metaal. kit of iets als een holl wandplugje?? Ik kan een hoop bedenken maar ben wat onzeker over de werkzaamheid ;-)
vriendelijke groet,
Anita

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb het vermoeden dat er bedoeld word dat het schroefdraad om de gasveer aan de autozijde weg is.

Je draait de kogel van de gasveer hierin namelijk.

En dit kan afbreken.

Willem

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

" Ik heb zelf lopen denken aan vloeibaar metaal. kit of iets als een holl wandplugje?? ........"

Dat gaat allemaal NIET goedkomen. De spanning van de zuiger en het gewicht v/d achterklep zijn daar veel te groot voor. Moet je voor de aardigheid de andere zuiger ook eens loshalen en dan zelf de klep naar boven houden op de punten waar de zuigers aan de klep zitten.........Dit hou je niet zo heel lang vol.
Punt 2 kun je er aan de achterzijde aan de carrosseriekant niet bijkomen.

Er zijn in de handel, bijv. bij carrosseriebedrijven, zgn. lasmoeren te krijgen. Dit zijn moeren met een brede, stevige rand er omheen. Zo'n moer dus weer er in (laten) lassen door een goeie lasser. Is iets meer werk, maar wel de beste manier.

Gr.

vuurvliegje (0), 16 jaar geleden

Ok Petje,
Dank je voor de tips! En Willem, ik ga morgen bij daglicht nog wel even voor een foto in de weer, maar ik denk dat je gelijk hebt. Staat me iets van bij dat ik inderdaad schroefdraad heb gezien in het gat waar een bolletjes achtig iets met een staafje schroefdraad er aan vast!
Fijn dat jullie even aandacht besteden aan dit probleem :-)
groetjes Anita

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Elk probleem is er een he.

en dient ok aandacht te krijgen, alleen sommige dillemma hebben langer nodig om opgelost te worden

Succes alvast.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.