Opel Vectra: Geblokkeerd achterwiel

Bouwjaar: 1995

Mijn Vectra-A heeft enige weken stilgestaan op de handrem. In deze periode heeft het ook gevroren. Het probleem is dat het achterwiel nu geblokkeerd is. Ik heb de auto op de krik gezet en kan hem een heel klein beetje heen en weer bewegen. Het lijkt of er een "vergrendeling" op zit. Ik heb geen remvloeistof o.i.d. onder de auto gezien. Ook het resevoir is nog helemaal gevuld. Heeft iemand enig idee wat de oorzaak en, belangrijker, wat de oplossing zou kunnen zijn? Ik kan niet naar een garage rijden met geblokkeerde wielen.

antondev

Geplaatst door antondev (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Rudi10554 (0), 18 jaar geleden

Anton, Auto opkrikken en met een hamer op de trommel te slaan en de trommel proberen te draaien (wiel demonteren). Vanuit verschillende richtingen slaan!
Normaal gesproken zal hij van zelf weer losschieten.
Suc6
Rudi

Danny_85 (0), 18 jaar geleden

kan zijn dat je handremkabel vast staat?
even je kabel nakijken en evt inspuiten met kruipolie

Martijn7427 (0), 18 jaar geleden

Ben het met Rudi eens. Klappen opgeven. Dit komt ook wel eens voor na een lange rit met regen, waarbij alles goed heet is geworden. Als je hem daarna goed stevig op de handrem zet, krimpte de boel weer tijdens het afkoelen en dan met wat vocht erbij, roest het een beetje en dan zit ie vast.
Tien tegen één dat ie losschiet als je erop slaat. Het wiel hoeft er waarschijnlijk niet eens af. Je kunt ook met een bandijzer langs het wiel, of door een wielgat. Zet het bandijzer tegen de trommel en sla op het bandijzer met een hamer.

Groeten,

Martijn

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

deze vectra heeft toevallig remschijven achter? ten minste zoals de reactie van: het wiel wil nog iets heen en weer.
dan zijn waarschijnlijk de voeringen van het handremsysteem losgeschoten
vr.gr.

antondev (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties. Wiel schoot inderdaad los na enkele klappen. Het vreemde is dat hij vast bleef zitten ondanks een periode zonder vorst. Zal waarschijnlijk met roest en vocht te maken hebben.
Een ieder bedankt voor zijn reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.