Opel Astra: Geen Achteruitrijlicht Astra station 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 16v DTH

Ik heb geen achteruitrijlicht... Ik heb de auto voor het vervangen van de verstuiverringen bij Bouma&Sepp in Burgum gehad en het probleem aangekaart. Ze hebben de schakelaar op de bak vervangen. Maar.. nog geen licht.
Ik ga er niet weer terug, sinds dat de auto daar geweest is heb ik alleen maar problemen (koelsysteem verkeerd aangesloten en slang vernield, condensor airco ineens stuk, airbaglampje ging branden... 15 eur om te resetten, verders niks aan de hand).

De lamp is prima. ik heb geprobeerd op te zoeken welke zekering erbij hoort, maar in het boekje wordt de achteruitrijverlichting niet genoemd. handig... Ik zie zo één twee drie ook geen kapotte zekering. maar ik wil het toch even zeker weten...

Weet iemand welke zekering (nr...) de achteruitrijverlichting regelt bij deze auto?

Daarnaast schijnt de schakelaar gewoon stroom aan/uit te schakelen (geen massaschakelaar). Klopt dat? Dan zou ik dus ook even kunnen kijken of de schakelaar wel stroom afgeeft/krijgt. Weet iemand zo snel te vertellen waar de schakelaar zit, dan hoef ik niet te zoeken ;-)

Dank.

rvoijen

Geplaatst door rvoijen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

omega8258 (0), 17 jaar geleden

De schakelaar zit onder de auto op de versnellingsbak. Maar ik zou eerst alle zekeringen en lampjes nakijken en eventueel doormeten. Als dit niets oplevert zou ik vermits de schakelaar vervangen is denken aan een kabelbreuk.

rvoijen (0), 17 jaar geleden

Ik zal de schakelaar zelf doormeten. Ik weet niet welke zekering op de achteruitrijverlichting werkt. Er wordt niets genoemd in de manual...

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Dit is ook een optie, contact aan wagen in acheteruit en meet dan eens of je spanning krijgt. Krijg je spanning, dan is er een probleem met de kabel van de schakelaar naar de lamp. Meet je gaan spanning na de schakelaar, meet er dan eens vlak voor, meet je nu wel iets dan is ook deze schakelaar kapot.

daninja (0) PRO, 17 jaar geleden

Zekering 29, 10A.
Ik zou gewoon even de stekker van de schakelaar doorverbinden.

jetten (0) PRO, 17 jaar geleden

is de ring tussen de schakelaar en de bak niet te dik?
Of de oude er nog tussen??

Martijn7427 (0), 17 jaar geleden

Enne, wat ook nog wel wil voorkomen: klein beetje roest op het contact plaatje in de fittinghouder. Dan heb je ook geen stroom.... Meet je wel spanning op de twee polen van de fitting?

Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.