Opel Corsa: Geen benzine

Bouwjaar: 1996

Hallo ik ben in het bezit van een opel corsa x 1.2 sz. Deze heeft altijd normaal gestart en gelopen tot enkele dagen geleden. Motor en alles draaid normaal rond alleen wil niet aanslaan. Beide brandstofslangen van carburateur losgenomen en gestart, er komt geen brandstof. Benzinepomp uit tank gedemonteerd, deze loopt niet op contact of starten. Los 12v aangestuurd dan loopt pomp wel. Op contact of starten komt er geen spanning op de pomp. Dus pomp wordt electrisch niet aangestuurd. Nu lees ik veelvuldig in het forum op soortgelijke problemen relais brandstofpomp. Waar kan ik deze vinden en welke is dat bij deze corsa en kan het probleem mogelijk ook wat anders zijn? Met op contact zetten hoor je overigens nu ook geen enkel relais inkomen/schakelen!
Hopelijk weet iemand raad!

pech8646

Geplaatst door pech8646 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

msilkens (0), 19 jaar geleden

Relais zitten meestal in de buurt van het zekeringenkastje.

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens mijn zit ie rechts onder handschoenen kastje

groetjes ceesie

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

ehhhhh, ik weet het zeker...rechts...

pech8646 (0), 19 jaar geleden

Relais was inmiddels gevonden,deze werkt idd niet, maar wel als je deze zelf onder spanning zet,benzinepomp gaat dan ook lopen. Er wordt geen massa vanuit de computer verstuurd,op meerdere onderdelen geen massa. Volgende stap volgens ons,een andere computer uitproberen, of zien we wat over het hoofd??
Perrie

RDijkstra (0), 19 jaar geleden

Dus als je het relais met massa doorverbind doet ie het wel.
als de ecu het relais naar massa moet schakelen en deze het niet doet zoals jij zegt is zeer waarschijnlijk de ecu kapot.
Je hebt het ook over meerder onderdelen die niet functioneren welke onderdelen bedoel je dan?

groeten Reinder

pech8646 (0), 19 jaar geleden

Hallo Reinder
Met meerdere onderdelen bedoel ik het electrische klepje op de (carborateur). Deze gaat ook pas open als we deze van externe massa voorzien. Ook deze wordt volgens ons vanuit computer gestuurd.Deze moet dus open gaan om de brandstof door te laten.
Problemen sangevat,brandstofpomp en eerder genoemde klepje werken niet.Na deze handmatig van massa voorzien te hebben wel,maar wil de motor nog steeds niet starten.Dus zal er ook wel geen vonk bij de bougies geregeld worden,vandaar dat we een andere computer willen uitproberen. Bedoel jij met ecu ook computer of wat is dat anders?
Groetjes Perrie

RDijkstra (0), 19 jaar geleden

Hallo Perrie,

Ja ik bedoel met ecu de computer.
Ik denk dat je ecu inderdaad kapot is.
Groetjes Reinder

pech8646 (0), 19 jaar geleden

Hoi Reinder,
Dank voor je antwoord, we gaan op zoek naar een gebruikte computer. Ik laat zeker nog het resultaat weten.
Groetjes Perrie

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

als de krukassensor defect is werkt de aanstuuring ook niet!

pech8646 (0), 19 jaar geleden

Hallo,
We hebben een andere gebruikte computer geprobeerd, deze heeft geen verbetering gebracht. Nu blijft het motorlampje op het instrumentenpaneel continu knipperen.Vreemde wat nu ook opgevallen is dat op de (sleutel)contactstand ook de remlichten continu branden. Kort gezegd alles wordt wel voorzien van spanning maar niet van massa en wat het branden van de remlichten veroorzaakt weten wij dan ook niet. Het begint nu een echte problemcar te worden!!
Als krukassensor defect is kan deze dan veroorzaken dat de electronica niet van massa wordt voorzien?
Groetjes Perrie

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

je kunt van deze wagen niet zo maar even de boel wisselen. de wagen staat nu vast op de startblokering.met een gebruikte computer krijg je de wagen nooit aan de loop met een originele startblokering. wat de remlichten betreft, de code op het stuurapparaat is waarschijnlijk anders.

pech8646 (0), 19 jaar geleden

Een dag later nogmaals proberen te starten. Auto wil nu wel aanslaan maar loopt niet door. Lampje op instrumentenpaneel blijft continu knipperen. Oude (originele) computer eraan gehangen, starten en lopen als vanouds! Ook motorlampje blijft nu uit. Mooi dat alles weer in orde is, maar probleem is nu niet achterhaald, en kan natuurlijk zo weer voorkomen. Is het nu zo dat als spanning een tijd van computer is geweest dat deze zich reset? Wat kan ik nu het beste verder ondernemen om probleem voor altijd uit te bannen?
Eerder genoemd probleem van brandende remlichten op contactstand werd veroorzaakt door een slechte remlichtschakelaar.
Groeten, Perrie

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb ook een probleem gehad met mij computer comp. er een tijd uit gehad, opnieuw er weer in gezet, probleem is tut nu toe niet meer terug gekomen, Dit kan bij jouw ook zo zijn.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.