Opel Zafira 2006: Geen groot licht na vervangen koplampen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: Z18XER, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 103

Na het vervangen van de beide koplampen (waren dof geworden) functioneert het groot licht niet meer. Er is geen melding van defect licht oid. Zou er iets ingelezen moeten worden? Gr. Hans

HansW211

Geplaatst door HansW211 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 2 jaar geleden

Zitten er nu niet dezelfde lampen in ?

Highway (120) PRO, 2 jaar geleden

Indedaad, zoals Kaleido zegt. Je hebt de kompleten units vervangenzijn ze exact het zelfde? Je moet eens weten hoeveel verschil er door fabrikanten gemaakt worden of moeten. Aftermarket lampen is ook no al eens wat mee.

HansW211 (0), 2 jaar geleden

Ja er zitten dezelfde lampen in. Het zijn weliswaar imitatie's maar dat zou geen verschil mogen maken denk ik? Er zitten dezelfde H1 en H7 lampen in als in de oude koplampen. De overige verlichting werkt prima, knipperlichten dimlicht, stadslicht. Alleen het grootlicht (en het lichtsignaal) werkt niet. Het blauwe grootlicht indicatielampje op het dashboard werkt ook gewoon. Zou er geen storing indicatie te verwachten moeten zijn?

kaleido 1 (1595) PRO, 2 jaar geleden

Zitten er wel lampjes in , zekering heel ?

HansW211 (0), 2 jaar geleden

Ja lampen zitten erin. Het zijn nieuwe H7 lampen, en het dimlicht werkt gewoon. Als er een lampje defect was dan zou het wel heel toevallig zijn dat beide kanten ineens stuk zijn. Ik heb gezocht naar zekeringen en relais van de koplampen maar die zijn er kennelijk niet. De koplampen worden volgens mij aangestuurd door de multifunctionele control module? Het heeft denk ik aan geen zin om te kijken of er spanning op komt te staan, ik denk dat ze niet worden aangestuurd en zal hem uit laten lezen.

kaleido 1 (1595) PRO, 2 jaar geleden

Je hebt 2 zekering kasten 1 binnen links onder en 1 onder de motorkap, absoluut gezekerd.
Je kunt wel meten of er op 1 van de draden groot licht signaal komt , misschien zit een draad op een ander pootje.

Master_ (25), 2 jaar geleden

wat als je de stekkers eens opverzet op een oude koplamp?

HansW211 (0), 2 jaar geleden

@Kaleido: Hij heeft idd 2 zekeringkasten, echter er zijn geen zekeringen voor de koplampen (zie afbeelding van de zekeringen). Waar jij op doelt is hoe het "vroeger" was. Dat is ook waar ik zelf wel in thuis ben. Maar doormeten zoals jij zegt gaat ook niet omdat de koplampen niet aangestuurd worden. Ik zoek iemand die kan vertellen of dit opnieuw moet worden ingelezen. Lukt het zo niet dan zal ik langs de dealer moeten rijden.

@ Master. Daar zat ik ook al aan te denken, echter moet de bumper er dan weer vanaf omdat de stekker zo niet te bereiken is. Maar als het moet dan moet het.

HansW211 (0), 2 jaar geleden

Afbeelding zekeringen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.