Opel Zafira Y2.ODTH: Geremde massa aanhangwagen

Bouwjaar: 2001

Mijn opel zafira 2.0 Elegance, 7 zitter. Volgens kentekenbewijs "Zafira-A, type Y2.ODTH", Diesel. Mag
ongeremd 600 en geremd 1050 kg trekken. Max. massa aanhanglast van trekhaak geeft aan 1500 kg. Kan mijn auto, indien deze ca. 1500 kg treklast aangekoppeld heeft, dit technisch verantwoord aan? Is d.m.v. een technische aanpassing van de auto (b.v. aanpassing van 7 zits naar 5 zits), gevolgd door herkeuring bij het RDW, de geremde trekkracht 'op te schroeven'? Ben benieuwd naar mogelijke opties?
B.v.d.

R. Terpstra4

Geplaatst door R. Terpstra4 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zijn 2 verschillende dingen: 1. wat de auto mag trekken en 2: wat de trekhaak mag trekken. In dit geval is de auto goedgekeurd tot 1050 kg. Je kunt daar niets meer aan wijzigen. De trekhaak mag meer hebben omdat deze ook onder Zafira's past die meer mogen trekken, omdat bv. deze zijn uitgerust met zwaardere remmen en/of motoren. Maar in dit geval blijft het maximum aanhangergewicht 1050 kg. Het aantal personen maakt dus niet uit. Bovendien worden de trekhaken vaak gemaakt met "overcapaciteit" om alles binnen veilige normen te houden.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Vroeger kon je een extra inleg vel aanvragen voor je auto... met dit extra papier mocht je dan meer trekken... Volgens mij is dat ernu uit gegaan maar dat weet ik niet zeker.

R. Terpstra4 (0), 19 jaar geleden

Ook H. Averdonk bedankt voor de reactie. Is duidelijk. Blijf echter met de vraag zitten of mijn auto 'constructie technisch' zonder problemen ca. 1300 kg trekken kan?
Bvd.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

denk het niet..anders had het wel gemogen denk ik......

dan zul je de motor,aandrijving en remmen en uitstoot en ev airco aan moeten passen aan een zafira waar je wel zo veel mee mag trekken..maar waar begin je aan als het al mogelijk is..

R. Terpstra4 (0), 19 jaar geleden

Laatste vraag. Ik zal omzien naar een geschiktere Opel Zafira. Moet min. 1300 kg geremd kunnen trekken. Wat is 'trek-technisch' aan te bevelen, een Diesel of Benzine uitvoering?
Bvd

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

even informeren bij de dealer. deze heeft hier een lijst voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.