Opel Astra: Handrem blijft hangen

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Sinds enige tijd blijft mijn handrem een stukje hangen. Ik heb een week lang kruipolie verbruikt om het euvel eventueel op te heffen, maar helaas. De complete remklauw eraf gehaald en gereinigd, hielp niets. Als ik een tijdje aan het rijden ben, dan komt de handrem wel weer terug. Het is een 2 ltr diesel met schrijfremmen(ook de handrem). Iemand een idee hoe dit op te lossen.
M.v.g.

John

John5670

Geplaatst door John5670 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Goed achter kijken of de hevels op de remklauw tegen de aanslag zit als dat niet zo is dan handrem bij de klauw los maken en dan kijken of de hevel wel tegen de aanslag zit.zo ja handrem kabel te strak of kabel vern.
groetjes ceesie

Marksman (0), 19 jaar geleden

Of de handremkabels zijn verroest waardoor de boel blijft hangen.

Gr Mark

John5670 (0), 19 jaar geleden

Het probleem met de remmen is opgelost. We hebben de remklauwen eraf gehaald en het mechanisme flink met olie bewerkt. Dit is gedaan met enige druk. Er kwam behoorlijk wat vuil uit de worm.
Daarna de remhevel ongeveer 30 minuten heen en weer bewogen. Tussendoor weer wat olie erbij. Handrem blijft niet meer hangen.

John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.