Opel Corsa: Handrem lampje brand paar seconde en kilometerteller slaat op 0

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Toen ik zaterdag met mijn Corsa reed begon ineens het handrem lampje te branden voor een paar seconde, terwijl dit geberude ging ook mijn kilometerteller naar de 0 toe. Zo gebeurde dit een stuk of 8 keer in diezelfde rit. Ik merkte er met rijden helemaal niets van en kon gewoon alles blijven doen.
Toen ik de auto later even stil zetten en een tijdje later weer probeerde te starten ging het weer verkeerd. De auto starte wel, maar de toerenteller bleef op 0 staan en zodra ik mijn gas los liet sloeg de auto af. Na een paar keer proberen deed hij het weer, en ik heb hierna nergens meer last van gehad. Heb behoorlijk wat gereden erna, maar ik durf het toch niet helemaal te vertrouwen.
Heeft iemand enig idee of dit een groot probleem is, en zo ja wat?

Alvast bedankt,
Richi

Richi88

Geplaatst door Richi88 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk ergens een slechte stekkerverbinding.
Dat wordt zoeken .
Je kan beginnen achter het instrumenten paneel, dus snelheidsmeter klokjes, ed.
Zet het contact aan en voel achter het instrumentenpaneel naar een stekker en rommel er wat aan.
Verder is het hier vandaan niet te zeggen.
Succes.

mvg,
Hans.

Richi88 (0), 16 jaar geleden

Ik ben gister naar de dealer geweest en die kon zien dat er een storing was geweest met de startonderbreker.
Hij wist me te vertellen dat het of door m'n sleutel kwam, of door iets achter mijn instrumentenpaneel (snelheidsmeter ed.), wat jij dus ook al zei. Ik denk dat ik gewoon blijf rijden totdat ik het weer een keer krijg, dan probeer ik wel een andere sleutel. Ook hielp het om tegen het paneel te drukken wist hij me te vertellen. Ik zie verder gelukkig dus weinig problemen!

COX (0) PRO, 16 jaar geleden

De startonderbreker werkt enkel tijdens het starten, dus deze kan nooit fouten geven tijdens het rijden. Het is zoals Hans4040 aangeeft, bekijk die stekkerverbinding eens achter het dashboard.
Probeer eens het dashboard naar achter te drukken wanneer de fout zich voor doet.

Richi88 (0), 16 jaar geleden

Oh oke, wel vreemd, want hij hing gister een apparaatje aan m'n auto om te kijken welke storingen er waren geweest, en dat gaf aan dat er een storing was geweest in m'n startonderbreker.
Maar dat naar achter duwen zei de dealer inderdaad ook, als het ooit nog een keer voor komt (hopelijk niet) zal ik dit inderdaad eens proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.