Opel Astra: help

Bouwjaar: 1999

Wie kan mijn nog een keer helpen, sorry maar ik word gek met deze astra, ik ben eerder door jullie geholpen, maar de klachten zijn nog lang niet over, of die recirculatie klep open of dicht is de ramen en voorruit worden snel vochtig en kun je niets zien (de microfilter is nieuw, de ventilator werkt en belast harde lucht op de voorruit), ik ben naar de opel garage geweest ik heb een lijst met een instructie gekregen hoe je het moet gebruiken, maar het help toch niets, ik heb jullie hulp graag nodig, het is te gevaarlijk om zo te rijden, de enigste oplossing is om de ramen open te rijen maar het is wel te koud . Ik heb deze astra al 16 maanden en ik heb nooit klachten over het vocht gehad. Wat kan de oorzaak zijn? De alle tips zijn welkom.
(paar maanden geleden is de koelvloeistof vervangen en ik heb een dag met het dopje een beetje los gereden voor de ontluchting , en rond die tijd heb ik de cockpit met een cockpit-spray schoon gemaakt, die op de ramen en de voorruit kwam, maar ik heb het wel schoon gemaakt ???) . de motor x1.6xel
Alvast bedankt,

Lisamik

Geplaatst door Lisamik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

heb je je ramen al is heel erg goed schoongemaakt? want wort er gerookt in de auto?

de beste oplossing om je ramen makkerlijk goed schoon te krijgen is volgens mij bij de gamma of karwy een flesje glas pollijst hallen dat op het raam smeeren laten droogen en schoon maken met een schone droge doek dan weet je zekker dat je raam schoon is.

verder als je 100% zeker weet dat de sirculatie klep open staaten het filter droog en schoon is zou het nog kunnen zijn dat je kachel radiateur lekt maar dan moet je koelvloeistof veerliezen.

gr tijne

ps: voor de mesne die gelijk in de stres schieten over dat gals polijst het polijst hellemaal niet echt neit maar het is een verdomt goed reinigings middels voor je ramen.

Lisamik (0), 18 jaar geleden

Hallo Martijn, bedoel je met roken sigaret? in auto word nooit gerokt. En kachel radiateur lekt niet en koelvloeistof verlies heb ik ook niet. De handschoenenkastje heb ik tijdelijk uit gehaald al een tijdje om zeker te zin of de circulatie klep open of dicht staat. En die glas polijst middel ga ik zeker
gebruiken. bedankt en groeten Amaiak,Ik laat je nog iets weten.

kasperht (0), 18 jaar geleden

Ik heb ook problemen gehad met beslaande voorruit, waar niks tegen hielp behalve airco aanzetten/raam openen.

Ik heb paar maanden geleden de binnenkant van de voorruit met pure spiritis (op een doekje, niet morsen) schoongemaakt. Dan met een warme natte doek napoetsen en dan met een krant de nog wat nattige raam droogwrijven. Perfect streeploos resultaat en geen enkel probleem meer met beslaan van de ruit.

Ik heb ook eerst nog glascleaner uit de winkel geprobeerd, maar die toch een beetje vettigheid op de ruit achter...

Lisamik (0), 18 jaar geleden

Eerlijk gezegd heb ik niet nagedacht over die schoonmaak middelen, ik ga wel allemaal uitproberen. Ik dacht dat iets niet goed werkte of kapot was.
Zelfs Opel garage adviseerde om airco aan te zetten, maar stel dat je geen airco hebt, bovendien dat ik airco niet gebruikt en zonder airco heb ik nooit vocht probleem gehad, ik hoop dat die schoonmaak middelen een oplossing is. groeten

c-diesel (0), 18 jaar geleden

waarschijnlijk werkt de recirculatieklep toch niet goed. Als je toch het dashboardkastje eruit hebt liggen dan kun je zomaar zien of dat de klep wel werkt. Als het lampje op de knop brandt dan moet je in de kachel kunnen kijken. Als het lampje uit is mag dat niet kunnen. Als dat wel zo is (wat waarschijnlijk ook zo is) dan is de stelmotor van de recirculatieklep defect. Komt vaker voor bij Astra-G. Je kunt eventueel de stang of het motortje los maken en de klep met de hand sluiten, want om een goede voorruit ontwaseming te krijgen moet de recirculatieklep om buitenlucht staan.

Lisamik (0), 18 jaar geleden

Hoi Patrick, ik rij al 4 dagen zonder die kastje en die klep gebruik ik precies zoals je zegt, handmatig anders kan ik niet zeker weten of die klep open is. de ene keer doe ik met hand open en andere keer dicht, geen verandering

MartijnGR (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou een beetje uitkijken met spiritus omdat dit een blauwe laagje op het raam achter kan laten...
Je hebt ook aparte anticondens spray en anders scheerschuim uit de spuitbus moet ook werken heb ik gehoord, try it ;-)

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je geen waterlekkage hebt en de recirculatieklep werkt goed dan zou het kunnen zijn dat ventilatieopeningen achterin de auto dicht zijn.Heb je niet toevallig de vakjes achter je bekleding in de kofferbak volgepropt?

Lisamik (0), 18 jaar geleden

Hoi Danny, ik heb een s.w. en de achterbak is helemaal vrij. dat bedoel je toch? Bedankt voor de reactie.

groeten Amaiak,

c-diesel (0), 18 jaar geleden

Het wil ook wel eens gebeuren dat de waterafvoer van de kachelunit verstopt raakt waardoor het condenswater dat van de airco afkomt niet wegstroomd. Daarvoor moet je het interieurfilter demonteren, daarna ga je met de hand de opening van het filter in en voel je als het goed is aan de kant van de versnellingspook de aircoradiator zitten, ga daarlangs naar beneden met de hand en voel of dat daar blad of vuil ligt. Als dat zo is dan even uitzuigen met een stofzuiger. Daarna even een kleinspuitje met water pakken en voorzichtig in het afvoerkanaal water spuiten, als het goed is dan loopt het water midden achter de motor onder de bodem uit. Als dat niet zo is en het water loopt ook niet weg uit het afvoerkanaal dan zit je afvoer verstopt. Meestal krijg je die afvoer weer los met wat perslucht. Indien dat niet lukt zal je de onderbak van de kachelunit moeten demonteren. Dan is het kleine kanaaltje verstopt.

Lisamik (0), 18 jaar geleden

Hoi Patrick, inderdaad er lagen behoorlijk veel blaadjes en vuil, ik heb wel schoon gemaakt met een stofzuiger, voor de zekerheid wil ik het nogmaals vragen moet ik het water inspuiten waar het interieurfilter zit, en onder de auto kijken of het water er uitkomt dus het water zou niet in het interieu komen?

groeten Amaiak,

c-diesel (0), 18 jaar geleden

Er loopt een water afvoer kanaal om het interieurfilter heen aan de kant waar het luikje zit en dan er achter omheen. Spuit in dat kanaaltje water en kijk dan of het ook onder de auto uitkomt.

Veel succes ermee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.