Opel Zafira: HELP!!! HELP!!!!! HELP!!!!!!

Bouwjaar: 2001

Eerder heb ik hier een bericht geplaatst ivm het omzetten van de boardcomputer van duitse taal naar nederlandse taal! Hier heeft Basje ons geweldig mee geholpen.
Nu staat op dit moment onze Zafira bij een opel garage voor een grote beurt.
Bellen ons op dat de distributieketting vervangen moet worden a 700 euro (ze adviseren er niet meer verder mee te rijden) terwijl ons verteld is dat deze onderhouds vrij is........weet iemand hier iets meer van af??
Oja en om ons nog gelukkiger te maken melden ze ook nog even dat de condensor van de airco stuk is....ook dik in de 700 euro.
Weet iemand ons te vertellen of dit alles kan met een auto uit 2001???
We hebben hem gekocht bij een autobedrijf in Apeldoorn (ik zal de naam nog even niet noemen) maar ons vertrouwen is daar helemaal weg.
Maar ik begin nu ook te twijfelen aan de kennis van onze Opel garage....(omdat deze vorige week zei dat de boardcomputer stuk was terwijl dat dus niet was)
Graag snel een reactie, omdat we moeten beslissen wat te doen ......

Peter8804

Geplaatst door Peter8804 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Condensor kan natuurlijk simpel lek gaan: steentje er tegen aan tijdens het rijden. Kan zelfs met 'n nieuwe auto gebeuren. Prijs van 'n condensor - excl. werk en afvullen - in de vervangingsmarkt is ongv. e.310,- incl. btw. Wat betreft de ketting: zit er overmatige speling op en/of heeft de auto veel km. gemaakt? Normaal kunnen ze toch wel 'n paar ton mee.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoezo condensor stuk???
Deed je airco het dan niet meer??

Op wat voor basis adviseren ze je om niet verder te rijden Kunnen ze de ketting dan zo goed zien/controleren dat er ineens zoveel haast bij is???
Ga er even kijken en laat het je uitleggen/zien

Peter8804 (0), 19 jaar geleden

We zijn net bij de Opel garage geweest en zij hebben me laten horen dat de motor een tikkend geluid maakt wat veroorzaakt wordt door de ketting ( dit hoor je alleen bij een stationair draaiende koude motor). We mochten er nog wel mee rijden maar de ketting moet zowiezo toch vervangen worden. De oorzaak ligt blijkbaar aan een te zuinig afgestelde druppelaar die voor de smering van de ketting moet zorgen.
De airco is een veel voorkomend probleem en kan iedereen overkomen.

Bedankt voor jullie snelle reactie

PS Ik heb deze site doorgegeven om genomineerd te worden als " site van de dag" (op startpagina.nl)

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

wat voor motor zit er in de zafira?

Peter8804 (0), 19 jaar geleden

Z 2.2 16v automaat

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

een 2,2 kent inderdaad distributie ketting problemen die jij omschrijft...in nederland zijn deze problemen bij de betrokken wagens verholpen onder garantie/coulance....maar hoe dit gaat bij duitse import wagens...ik heb geen idee....overigens is de wagen van 2001 dus valt hij al buiten de gewone garantie termijnen...helaas...

Peter8804 (0), 19 jaar geleden

We hebben opel toestemming gegeven de ketting te vervangen, ik neem aan dat we dan van de ellende af zijn!!!

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

jawel...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.