Opel Astra: Hoe merk ik of de airco goed werkt

Bouwjaar: 1999

Ja een beetje gekke vraag, maar een airco zou voor gekoelde lucht moeten zorgen, maar hoe snel gaat dat, bij het aanzetten van de airco en de circulatie op enkel binnen zetten merk ik weinig, duurt het erg lang voordat de temp omlaag is gebracht of is gewoon de airco kapot.
Of koelt de airco maar tot een bepaalde temperatuur (20 graden?) en merk je er pas echt wat van als de buitentemp 30 graden is ofzo ?

pe3hmp

Geplaatst door pe3hmp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

met dit weer zul je er weinig van merken denk ik..wel moet je het kunnen merken als je de airco inschakeld. dan moet de motor even "hikken". ga anders even bij een stek erkend bedrijf langs. deze kunnen zo kijken of het systeem goed werkt.

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Ok bedankt voor de tip, ik zal eens kijken of de paardenkrachten hikken hi.

Michel7763 (0), 19 jaar geleden

Ik heb eigenlijk nooit de circulatie op enkel binnen staan wanneer ik de airco gebruik.

Mvg Michel

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Oh, in het opel boekje staat dat het dan beter werkt, immers de gekoelde lucht wordt dan nog een keer gekoeld.

Michel7763 (0), 19 jaar geleden

Bij mij is het toch koel genoeg zonder de circulatie-stand. Lijkt me ook beter voor de verversing vd lucht.

Mvg Michel

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

circulatie op binnen niet te veel gebruiken...kan het vocht niet weg...

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

De feitelijke werking van een airco is het vocht uit de lucht te halen. Een werkende airco is dus herkenbaar aan het water dat onder de auto uitkomt.

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Als ik de airco inschakel merk ik geen gehik, wel een extra sissend geluid alsof er gas ergens met druk langsgeperst wordt in een gesloten systeem.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Aan je verhaal te lezen zit er te weinig koudemiddel in. De werking kun je ook controleren door met draaiende motor de airco in te schakelen en te voelen of een van de twee aircoleidingen onder de motorkap erg koud wordt. Dit moet vrij snel gebeuren. Zo niet, is het systeem (bijna) leeg. Laten controleren en vullen bij een Stek-erkend bedrijf.

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb geen flauw idee waar die leidingen zouden moeten zitten, ik vrees dat het toch een bezoekje moet worden naar een stek erkend bedrijf (waar vindt ik die ?)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.