Opel Vectra: Hoge temperatuur Opel Vectra

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTH

Hallo,

Ik ben de eigenaar van een Opel Vectra Stationwagon 2.0 DTH (Diesel). Volgens het kenteken zou deze auto over 120 pk moeten beschikken.

Nu heb ik kort geleden een caravan aangeschaft en ben hier uiteraard mee op vakantie gegaan. Tijdens het ophalen van onze nieuwe aanwinst (het gewicht van de caravan is ongeveen 600 kilo) liep de temperatuur van de auto op naar de 100 graden. Als reactie hierop heb ik het aanwezige Climate Control systeem uitgeschakeld, echter bleef de temperatuur zo hoog oplopen. Ik rij met de caravan alleen in zijn 4e versnelling om een te laag toerental te voorkomen.
Op weg naar de camping heb ik, om te kijken wat er zou gebeuren, de climate control weer aangeschakeld en de temperatuur liep binnen 1 minuut op naar 100+ graden. Na het weer uitschakelen van de climate control bleef de temperatuur redelijk constant rond de 95 - 98 graden.
Bij het afzetten van de motor draait de koel ventilator nog enige tijd door dus deze is wel aangeslagen.

Wanneer ik nu zonder caravan rijdt wordt de motor ook warmer (tussen de 85 en de 90 graden) dan dat hij hiervoor deed.

Ik heb in de slangen van het koel systeem geknepen (zowel aanvoer als afvoer) en ik hoor de vloeistof stromen in het reservoir. Het vloeistof in het reservoir was ook keurig op peil. Ik heb ook onder het deksel van de Olie bovenop de motor gekeken om te checken of er witte aanslag op de dop zat. Volgens een kennis wilde dat er nog wel eens op duiden dat er ergens een lek in het systeem zou zitten, het deksel was echter schoon. Ik vond persoonlijk wel de koelvloeistof binnen het reservoir vrij donker van kleur.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn???

Alvast enorm bedankt voor de hulp!!!

PatrickvD

Geplaatst door PatrickvD (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JoeNeL (0), 15 jaar geleden

Eerst en vooral denk ik aan een verstopte radiator.

Het kan ook zijn dat je thermostaat het niet goed meer doet. Blijft hij zonder caravan constant in temperatuur (rustig opwarmen tot 90 graden en daarna constant rond die temperatuur blijven) Of schommelt hij hard (terug naar 80 graden terugvallen aan een rood licht, tot 100 graden lopen bij zware inspanning?) Indien dit laatste zou het de thermostaat wel eens kunnen zijn. Als hij constant blijft is iets anders de oorzaak (zoals verstopte radiator).

Indien thermostaat, nieuwe halen (kan zijn dat je een heel thermostaathuis moet kopen + vergeet dan geen nieuwe koelvloeistof mee te brengen)
Indien radiator, deze kan je uitspoelen, zoek maar op dit forum naar hoe je dit juist moet aanpakken...

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Ik heb slechte ervaringen met pogingen om een radiator inwendig te reinigen.
ALS het al hielp, was het meestal van korte duur.
De thermostaat kun je simpel testen door hem in een pannetje kokend water te leggen.
Hij moet dan binnen een minuut volledig openen.

JoeNeL (0), 15 jaar geleden

Ik zou radiator ook vervangen moest hij kapot zijn. Maar dan krijg je tenminste een idee waar het probleem ligt...

Grtz,

JoeNe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.