Opel Vivaro: Houd in en rookt zwart

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Wij hebben een opel vivaro staan en deze houd in en als ie inhoud dan rookt hij ook zwart foutcode's uitgelezen maar aleen een foutcode van het gloeien. Ik ga er vanuit dat deze niets met dit probleem te maken heeft heel af en toe loopt hij ook even goed maar na een tijdje begint hij weer in te houden en zwart te roken.Wij hebben de egr al vervangen map sensor al vervangen turboregelklep vervangen en andere luchtmassameter geprobeerd en brandstoffilter vervangen en een verstuiver lektest gedaan was ook goed. Iemand nog meer iedeeen? Graag alvast badankt.

jonny

Geplaatst door jonny (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

downforthecause (0) PRO, 10 jaar geleden

Heb je de buis vanaf je motorblok naar de egr ook eraf gehad?Deze willen namelijk nog weleens verstoppen.
De bedrading van je verstuivers is nog in orde?

jonny (0) PRO, 10 jaar geleden

Sorry voor het late reageren maar op vakantie geweest en nu weer met de vivaro bezig. Ben bij de dealer geweest maar die konden ook niks vinden geen foutcode's en kenden dit probleem ook niet.Vanmorgen de uitlaat eraf gehaald de bol van de kat zit er ook wel vast in de egr eruitgehaald en hij blaast gewoon uitlaatgas naar de egr toe dus de buis van motorblok naar egr is ook wel los. pompdruk is ook goed en blijft ook 4min op 180 bar sttan dus ook geen lekverlies. Iemand nog ideeen GRAAG.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.