Opel Omega Car. C20NE: inhouden

Bouwjaar: 1988

Mijn Omega die altijd enorm trouw is, heeft me deze winter vaak in de steek gelaten. Alhoewel ik kwam nog steeds waar komen wou. Gelukkig was er deze site nog. Auto liep slecht stationair en hield in bij optrekken. Dankzij deze site kwam ik erachter dat er veel problemen zijn bij de stappenmotoren. Bij mijn motor zit deze aan de bovenzijde. Deze gereinigd en inderdaad het stationair toernetal is weer normaal. Het gestotter/inhouden tijdens het optrekken is echter niet weg.
Bij een andere particulier met ongeveer de zelfde klacht schreef Opeltje dat het aan de temp sensor kon liggen. Mijn vraag in mijn auto geeft hij keurig de temperatuur aan kan deze dan stuk zijn?? En is dit toevallig de kabel die langs de distrubutieriembehuizing loopt?? Bij deze is namelijk op diverse plekken de isolatie gebarsten.

Alvast bedankt voor de reacties,

Gil

pipo9124

Geplaatst door pipo9124 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

motortemp sensor is een ander sensortje dan die voor de meter..

patje kadettje (0), 20 jaar geleden

de kabel die langs je distributiebehuizing loopt is van je BDP sensor.

pipo9124 (0), 20 jaar geleden

Okay dan. Dus het kan wel degelijk de temperatuur sensor zijn. Die andere kabel dus van de BDP sensor. Die zal wel met je timing te maken hebben. Dan zal het daar niet aan liggen. Ik probeer wel eerst de temp. sensor te vervangen. Het probleem doet zich namelijk erger voor wanneer de auto warmer wordt.
Bedankt voor de reacties heren als dit het niet is horen jullie het wel.

Gil

pipo9124 (0), 20 jaar geleden

Helaas probleem blijft. Als de auto stationair loopt hoor je dat ie af en toe een steek laat vallen. Als je dan optrekt hikt ie naar z'n toerental. Wanneer je dan continu een bepaalde aantal kilomters per uur rijdt, merk je niks. Heel raar. Vond gisteren wel een scheurtje in de luchtfilterslang. Nog niet gerepareerd. Sloop was al dicht. Wel de boordcomputer gecontroleerd op water. Precies hierboven is een antenne geplaatst. Maar deze was kurkdroog zat zelf een stoflaag op. Weet het niet meer volgens mij is het iets kleins. Wat voor storing krijg je als je BDP sensor stuk is??

patje kadettje (0), 20 jaar geleden

Dat ie helmaal niks meer doet,of dat ie niet meer aan wil slaan,dat je hem alleen maar aan kan duwen.Pas zelf dat probleem gehad.
Een lekke luchtslang kan wel degelijk zulke problemen geven,zoals jij beschrijft want hij zuigt dan valse lucht aan.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

inderdaad zou ik eerst de luchtslang maar eens vervangen.

pipo9124 (0), 20 jaar geleden

YES! Hij doet het weer! Ik ben begonnen met de kabels te vervangen, waarvan er één niet op voorraad was. Nu blijkt het nou juist die kabel te zijn. Nou ja heb alle belangrijke onderdelen dubbel nu. Altijd handig. Nog een vraagje past een katalysator van een 2.6i ook op een 2.0i ??
Dan rest het mij alleen nog jullie en deze site enorm te bedanken

Gil

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

volgens mij moet dit passen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.