Opel Vectra: Inhouden en schokken bij warme motor/ halfgas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Heb sinds een maand of drie problemen met mijn Vectra 1.6 16V op gas. KM stand 220.000
Bij warme motor (> 80gr) begint de motor in te houden en schokken bij constante deel last (dus accelereren en afremmen op motor: geen probleem). Dit probleem is al eerder aan bod geweest bij problemcar maar de besproken oplossingen bieden bij mij helaas geen verlichting... Reeds geprobeerd:

- bougies vervangen (2x) / bougie kabels vernieuwd
- vacuumslangen vervangen
- gasklep huis schoongemaakt (in ingebouwde positie dus wellicht niet 100% maar geen enkel verschil te merken)
- lambda sonde doorgemeten; is niet dood maar toch uitgewisseld voor ander exemplaar: geen verschil
- zodra ik temp. sensor op thermostaat huis los maak gaat mm-lampje branden maar is probleem voor 99% weg. Heb begrepen dat deze aan ECU gekoppeld is dus heb de sensor uitgewisseld voor orginele spare: probleem blijft zodra ik de sensor aansluit.
- als ik stekker van klepje van vacuumslang naar EGR klep losmaak gaat wel mm-lampje branden maar blijft probleem gelijk (waarom verdwijnen de EGR uitlaatgassen overigens via een ronde kunstof box van ca. 15 cm diam. in mijn linker spatbord ipv naar het inlaat spruitstuk?)

Verder van de dealer in loop van de tijd volgende adviezen gekregen:
- gaspomp schoonmaken > niet gedaan aangezien probleem zowel op gas als op benzine is en dus niet gelinkt is aan G3 installatie
- kop zou aan einde van latijn zijn, waardoor bij deellast te weinig vulling enz enz. > klinkt bij deze km-stand op gas niet onaannemelijk maar ik kan dit niet rijmen met het enorme verschil wat ik merk als ik stekker van temp. sensor losneem. Als de kleppen op zijn zijn ze op, met of zonder losgekoppeld temp sensor!

Hopelijk heeft iemand de moeite genomen dit lange verhaal door te nemen en kan mij de gouden tip geven want ik wordt er een beetje moedeloos van. Auto bevalt verder super dus hoop er nog wat plezierige km's mee te kunnen rijden.

En ik kan eigenlijk gewoon niet uitstaan dat ik probleem niet kan vinden.... :) :)

PvdK

Geplaatst door PvdK (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mkroon (0), 16 jaar geleden

Heb je al eens aan de katalysator gedacht. Even met je vuist tegen aan slaan en luisteren of je wat hoort rammelen.

PvdK (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Rammelt niets en heb ook niet het idee dat ik vermogen te kort kom (voor zover je uberhaupt vermogen hebt in een 1.6 16V op gas...)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.