Opel Vectra: Inhouden/Stotteren op LPG (G3)

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Ben in het bezit van een Vectra 1.8 16V XE met een Koltec installatie - Type VG392.
Heb hem naar volle tevredenheid van 110.000 probleemloos naar 190.000 Km gereden, maar de laatste tijd stottert en houdt de motor in nadat de auto een poosje gereden heeft, de 1e 10 a 15 minuten rijdt hij perfect zowel op benzine als ook op gas maar dan begint hij te stotteren. Indien je weer overschakelt naar benzine doet hij het weer goed maar als je dan weer overschakeld op gas begint hij weer te stotteren.

Uitlezen geeft een storing op de nokkenassensor maar dat lijkt me niet het euvel, dan zou hij op benzine toch ook moeten stotteren???

Wie kan me helpen??

opelv

Geplaatst door opelv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

allereerst het volgende....lpg is op een basis benzine motor gebouwd...als het benzine gebeuren niet in orde is zal de motor nooit correct op lpg lopen...dus eerst de basis benzine motor in orde maken...daarna verder met het lpg gebeuren. alleen dan gaat het goed.

opelv (0), 19 jaar geleden

Hoi Opeltje,

Bedankt voor het antwoord maar op benzine loopt hij perfect.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

dan zou ik het verdeelhuis eens gaan reinigen.

herman4537 (0), 19 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem met mijn astra en heb ook een koltec systeem en ik heb het verdeelhuis schoongemaakt en ook een nieuwe stappenmotor gemonteerd maar ook dat hielp niets

opelv (0), 19 jaar geleden

Hoi Opeltje en Herman,

Heb het verdeelhuis gereinigd maar nog steeds dezelfde problemen, heb de slangen van het vacuum systeem er af gehaald en er bleek 1 van de slangen poreus te zijn, net aan de achterkant van de slang - niet voelbaar. Slang vervangen hierna reed hij weer als een zonnetje :-)

Ieder geval bedankt voor de tips!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.