Opel Kadett: kadett 2.0 gsi 8v

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: c20ne

hey hallo, ik heb hulp nodig met mijn kadett, hij loopt niet lekker stationair, hij stottert tijdens het rijden, hij houdt in als ik hem volgas geef.
ik ben eerst bij de opel dealer geweest, ze hebben hem uitgelezen voor me en de luchtmassameter bleek te kort stroom te krijgen en de gaskleppotentiometer te hoog. ik heb als gevolg een andere luchtmassameter erin gezet (ook van een kadett 2.0 gsi 8v) en een gaskleppotentiometer,maar de auto loopt nog steeds niet lekker. de auto verbruikt ook heel veel olie. weten jullie hier een oplossing voor?

ps de verdelerkap rotor en bougies zijn nieuw

mvg Pio

Piooo

Geplaatst door Piooo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

pio als zo lees dat er veel olie gevruikt wordt meet dan eerst de comprresie eens en kijk hoe hoog je carterdruk is dmv de oliepeilstok eruit tehalen en kijken of daar veel uitkomt.
kijk ook of je nergens valse lucht trekt.

groetjes jan.

Piooo (0), 17 jaar geleden

er komt wel wat uit ja, je voelt ook de lucht eruitkomen en wat druppels olie,
als je de oliedop erafhaalt spettert ie ook wat olie. zou te weinig druk ook wat te maken hebben met het stotteren en slecht lopen ?

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

pio dat hoeft niet maar door bijvoorbeld slechte oile schrapveren komt er wel veel olie in de carterventilatie wat weer voor vervuiling zordt dus het zou daardoor kunnen.

groetjes jan.

astragsi (0), 17 jaar geleden

als je je olie dop eraf trekt daalt ie dan in toeren of of meer.

belangrijk is dat ie nagenoeg hezelfde blijft draaien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.