Opel Vectra: kapotte brandstofpomp

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: X2.0DTH

Ik ben in het bezit van een Opel Vectra Station welke volgende net 9 jaar is geworden (een type B dus), met een X2.0DTH motor.
Wachtend voor een stoplicht sloeg een week geleden de motor plots af. Na zo'n 10 minuten kreeg ik 'm weer gestart, maar na zo'n 6 kilometer gebeurde al rijdend hetzelfde. De ANWB-monteur die erbij kwam sprak 2 vermoedens uit waar hij op dat moment niks aan kon doen, dus werd de Vectra afgesleept naar een Opel-garage.
Daarvan kwam na 3 dagen (weekend) het verlossend woord: de brandstofpomp is stuk! Hollander als ik ben heb ik geen zin - en centen - om 1.700 Euri's te betalen voor een orginele pomp exclusief BTW en montage........ :-(
Op internet heb ik verschillende adressen gevonden die gereviseerde pompen leveren voor aanzienlijk lagere bedragen, dus ik denk dat ik daarmee in zee ga.
De kapotte pomp losmaken en verwijderen en een nieuwe weer monteren draai ik mijn hand niet voor om. Maar van verschillende mensen om me heen hoor ik dat zo'n nieuwe pomp helemaal 'ingeregeld' en afgesteld moet worden, terwijl een monteur van een andere Opel-garage zegt dat dat gezien het type (=leeftijd) motor niet hoeft!!!
Is er iemand die mij hier zekerheid over kan geven, want als een nieuwe inderdaad afgesteld moet worden zal ik hulp moeten gaan zoeken.
Heb geen 2 linkerhanden, maar da's dan iets waar ik de kennis en ook het materiaal niet voor bezit.......!

hobbit45

Geplaatst door hobbit45 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Pomp moet wel degelijk ingeleerd worden.

dit ivm startonderbreker.

kijk eens rond, er zijn bedrijven die deze pomp monteren voor zo'n 1700 incl pomp en montage en inleren.

Willem

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Zit er geen bosch dieselservice in de omgeving, die zijn in de regel wat goedkoper.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Als deze pomp maar 1 stekker heeft hoeft er niks ingeleerd te worden, maar de afstelling moet wel juist zijn.

venedijk (0) PRO, 15 jaar geleden

hoeft inderdaad zekerweten niet ingeleerd te worden...

Er is wel blokkeer gereedschap nodig voor brandstofpomp, nokkenas en krukas...

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

je kunt hem toch zelf monteren en op tijd zeten en kijken wat ie doet ,als het zo is dat hij ingeleerd moet worden kun je nog altijd naar de dealer toe gaan dat zal minder met zich meebrengen dan dat ze alles moeten doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.