Opel Astra: kilometerstand controleren,..hoe???

Bouwjaar: 2001

Hallo allemaal.ik wil een astraG kopen uit 2001 met g3.er staat 160.000 op de teller alleen vertrouw ik het niet zo.kan iemand mij vertellen hoe ik het makkelijks kan controleren of dit ongeveer klopt.kan je dit telefonisch bij NAP vragen?of kunnen jullie misschien iets achterhalen?het kent is:50-HH-BN.
alvast bedankt iedereen..

tdi

Geplaatst door tdi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

astrafreak23 (0), 19 jaar geleden

wat vertrouw je er niet aan?

gr daantje

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Niets is 100% waterdicht, tussen de beurten kan er al met de tellerstand geknoeid zijn en APK gebeurd pas na 3 jaar.
Kijk of het onderhouds boekje erbij zit, ingevuld is en ook daadwerkelijk de garage dealerstempels bevat bij de beurten.

tijne (0), 19 jaar geleden

kontroleer de auto op slijtage van de pendaal rubbers en de versnellings pook dat zijn punten die altijd worden vergeten of ze zijn net nieuw allemaal en dan klopt het ook niet maar op zich 160.000km in 4 jaar kan aardig kloppen hoor is 40.000km per jaar is al een hoop km.

gr tijne

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het verhaal van pedaalrubbers en vernellingspookknop dat weet een slimme handelaar of particulier ook wel op te lossen.
Maar een auto uit 2001 op LPG en met deze kilometerstand lijkt mij eerlijk gezegd niet zo gek.

Hans

tdi (0), 19 jaar geleden

bedankt voor jullie reactie.pedaalrubbers en versnellingspook zijn inderdaad een beetje versleten,onderhoudsboekjes zitten er ook bij maar mist de eerste 2 bladzijdes.ik weet uit ervaring met mijn vorige auto dat de koper ergens kon achterhalen wanneer mijn auto voor het laatst voor onderhoud is geweest en wat ze hebben vervangen etc.mijn vraag aan jullie is dus eigenlijk of jullie dit ook kunnen achterhalen wanneer de auto voor het laatst voor onderhoud is geweest(in km)bij een dealer.

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Mist de eerste 2 bladzijdes ???? soms waarop de eerste 2 beurten vermeld staan ? dan zou ik hem maar vrolijk laten staan waar hij nu staat

mvdkant (0), 19 jaar geleden

je stuur, zit er nog relief op of is deze net als bij mijn auto zo glad als een biljartbal. dit duidt icm met je versnellingspook op een km vreter. overigens, dit hoeft niet per se het geval te zijn. zelf ben ik werkzaam in de installatietechniek, min of meer loodgieter en mijn werkauto heeft 80000 km op de teller staan. stuur en versnellingspook zijn aardig aan het slijten. met deze auto wordt al 5 jaar uitsluitend stadsverkeer gereden.

de auto van jou keus is net 4 jaar oud, overweeg eens een anwb keuring op je auto los te laten. kost helaas wel een boel geld ( denk aan een bedrag van rond de 75 euro ) maar het voorkomt dat je een miskoop doet waarbij je veel meer geld kwijt kan zijn.

p.s. pedaalrubbers zeggen niet veel. dit is een apk punt. zijn deze versleten dan wordt je auto afgekeurd als je ze niet wil laten vervangen. zelf meegemaakt bij ford.

nogmaals p.s. Kijk voor de gein eens op www.occasionadvies.nl
hier staan veel bruikbare tips.

gr.
martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.