Opel Corsa: klachten Corsa 1.4 (A14XER)

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: A1.4XER

Auto is begin 2011 nieuw gekocht bij de dealer en heeft enkele klachten (garantie) die niet zijn opgelost. Herkent iemand de volgende klachten en vooral wat is de oplossing.

1) na wegrijden (koud en warm) klinkt er kort (2 a 3 sec) een kloppend/knakkend geluid van linksvoor, volgens mij is het snelheidsafhankelijk en komt het bij ongeveer 15km/uur. Het geluid lijkt op het knakken van een kapotte homokineet. Kan het echter niet zijn, geluid komt overigens gewoon bij rechtuit rijden. Het vreemde is dat het dus steeds 1 keer gebeurt, na ongeveer 30m gereden te hebben na de eerste keer starten. Zet je de auto af en rijd je daarna aan, komt het geluid weer, koude of warme motor maakt niets uit.

(de dealer heeft uiteindelijk het geluid wel VAAG GEHOORD, de ophanging onderzocht, maar kan het geluid NIET THUISBRENGEN. Mij lijkt het wel mechanisch te - zo klinkt het in ieder geval wel. Weet iemand of een of andere regeling hiervan de oorzaak kan zijn.

2) in de auto hoor je de motor tikken, eerst dacht ik dat de binnenventilator ergens tegenaan kwam.

(dealer zegt dat het de injectoren zijn en dat er niets aan te doen is............ lijkt mij dat ze niet mogen tikken en dan moeten ze maar vervangen worden)

3) remmen schaven bij het remmen.

(bleek een algemene klacht te zijn, advies gekregen om eerst 5000km te rijden..... inmiddels 1800km gereden, duurt nog maanden voor ik er 5000km erop heb zitten). Kreeg ik ook nog het verhaal dat het kwam doordat er geen asbesthoudende materialen in de remblokken mochten zitten.... dat verhaal hadden ze 20 jaar geleden wel op kunnen houden maar als Opel dat probleem in 20 jaar nog niet heeft opgelost dat weet ik het wel. Ik heb ze verteld dat de remblokken gewoon te hard zijn en dat ze er een paar andere op kunnen zetten.)

Natuurlijk heb ik garantie. De zaken zijn voorgelegd bij Opel Nederland. Echter de manier waarop de klachten gereageerd werd geven mij weinig vertrouwen dat er iets gaat gebeuren.
Zoals zo vaak, klant is koning, totdat hij aanspraak maakt op garantie. Omdat er (helaas) niet direct iets kapot is waardoor je niet verder kan rijden ziet het ernaar uit dat ik de klachten HARD moet maken.
Ik hoop dat iemand de klacht(en) herkend.

ragboom

Geplaatst door ragboom (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb meestal een stethoscoop nodig om een benzine-injector te horen. En dat is in de motor-ruimte.
Maar het kan eenvoudig bevestigd of ontkend worden door met de Tech-2 (diagnose-apparaat) bij stilstaande motor de injectors aan te sturen.
Als je ze dan nauwelijks hoort dan hoor je ze binnen zeker niet.

kleijn (0), 13 jaar geleden

waarom dan niet even laten keuren bij de anwb of decra ??
kost een paar centen maar je weet waar je aan toe bent
plus eventuele problemen heb je op papier

ben je lid van de anwb heb je ook nog eens rechts hulp
hier klagen schiet je niet veel mee op

ragboom (0), 13 jaar geleden

De auto is voor een tweede keer terug geweest naar de dealer. Het kloppend/knakkend geluid bij het wegrijden zou afkomstig zijn van het ABS-systeem dat zich inregelt. Ik heb het nog nooit bij een andere auto meegemaakt en vind het nog steeds vreemd. Het tikken van de injectoren, daar zeggen ze van dat er niets aan te doen is, hoort dus eigenlijk bij de corsa net als het schavende geluid van de remmen.
Er is wel een oplossing, radio/cd speler wat harder zetten en je hebt nergens last van.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

het is duidelijk een garantie geval tussen u en de dealer, evt importeur raadplegen

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=jan5047]het is duidelijk een garantie geval tussen u en de dealer, evt importeur raadplegen[/quote]
Juist. En daarom is dit topic gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.