Opel Vivaro: Klepspeling

Bouwjaar: 2003

Wij hebben al diverse Vivaro's gehad met weinig of geen klepspeling. De kleppen zijn dan dusdanig ingeslagen en/of
ingebrand dat revisie van de cilinderkop noodzakelijk is.
Het gebeurt alleen bij de F9Q motoren(1.9DI/1.9DTI)
Komt dit vaker voor? Wie heeft dit meer meegemaakt?

Richard9663

Geplaatst door Richard9663 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan ga je toch kleppen stellen. Je besteld een stoterbus op de juiste dikte of je monteerd stoterbussen waarop je stelplaatjes kan monteren met de juiste dikte. De dunste stoterbus is 7,55 mm en de dikste 8,15.

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

heeft deze dan geen hydraulische klepstoters?
Zit er genoeg olie in het motorblok?

Gezien de leeftijd heb je toch garantie?

groet Reinder

Richard9663 (0), 18 jaar geleden

Het stadium van kleppenstellen ben je al gepasseerd als het probleem zich voordoet. Nu diverse auto's gehad met kmstanden tussen 40.000 en 120.000. De kleppen en zittingen zijn dusdanig ingeslagen dat ze vervangen moeten worden. Kleppen stellen is volgens Opel niet nodig bij de onderhoudsbeurten, ondanks dat er geen hydraulische stoters inzitten.
En ja Reinder meestal is het nog garantie maar dat is ook het probleem niet. Ik ben gewoon geintereseerd in de ervaringen van anderen.

Mvgr,
Richard

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij de Trafic heb ik nog nooit de kleppen gesteld; er is nooit een reden voor (niet voorgeschreven in onderhoudsschema) hoewel er een flink aantal al meer dan 150dkm hebben gereden.

Wat is jouw reden dan? Slechte koude loop cq aanslaan?

Richard9663 (0), 18 jaar geleden

Slechte koude start, slecht lopen, geen trekkracht bij lage toeren, bij testen blijkt dan een zeer slechte compressie door de niet goed afdichtende kleppen.
Je praat in een eerder reactie over stoterbussen met klepstelplaatjes monteren, kan je mij vertellen uit welk type motor deze komen want bij Opel is dat niet bekend.

Groeten
Richard

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Het Renault onderdeelnummer is 7700100939. Deze stoters werden origineel gemonteerd in de 1,9 diesel en 2,0 benzine t/m 1998. Vanaf '99 worden er vaste stoterbussen gemonteerd zoals jij die kent. Bijna elke dealer heeft wel 4 van die bussen op voorraad; de speling van de uitlaatkleppen vallen altijd binnen de tolerantie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.