Opel Astra: km kabel tandwiel in de bak gevallen :(

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v GSI

Hallo

Gisteren deed mijn snelheidsmeter het niet meer. Ik dacht misschien is het de km kabel dus het dashboard los gemaakt. Daar was alles in orde.
Ik heb hem dus aan de kant van de wisselbak los gemaakt. Het kunststofrotortje met de tandwiel was eraf gebroken. Dus maar snel eentje van de sloop gehaald. Hij deed het wel alleen de wijzer liep te springen als een gek. Toen nog een keer open gemaakt en weer neetjes erin gedaan. Toen deed ie het goed voor 40sec.....wijzer weer in de rust positie. Bij de derde keer wilde ik hem weer eruit halen om te kijken wat er weer aan de hand wasen toen is ie rechts in het gaat naar binnen gevallen (in de wisselbak. Aan de rechte kant heb je een extra opening.) Nu is mijn vraag wat moet ik doen? Kan ik verder rijden of gaat daardoor schade ontstaan? Kan ik hem weer terugvinden als ik de aandrijfas losmaak?
Help please!!! :( :(

Witek12275

Geplaatst door Witek12275 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Witek12275 (0), 17 jaar geleden

Weet niemand het?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

mijn advies is het niet, maar als je geluk hebt, en hij ligt ergens op een plek onderin de bak, dan zou je ermee door kunnen rijden, schade zal wel meevallen als hij tussen de tandwielen terechtkomt, maar schakelen zal dan wel een probleem geven( plasticsplinters tussen de syncromesch zal hij wel niet leuk vinden), een aandrijfas eruit zal geen resultaat geven, daar de bak dieper is dan de aansluiting van de as.

Helaas, voor een goede betrouwbare oplossing zou ik de bak in tweeën moeten trekken, zuivermaken, tanwiel eruit, differentieel op speling controleren( waarschijnlijk de oorzaak van het afbreken van de tandwieltjes), en met nieuwe olie terugmonteren, of een ruilbakkie.

succes Marcel.

Witek12275 (0), 17 jaar geleden

Ik heb iets gehoord over de differntieel deksel die onder in is. Om deze los te schroven. Dat ik dan deze zo kan pakken. Klopt dit?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

oef, dat durf ik niet te zeggen. indien inderdaad een los deksel is gemonteerd is dit zeker het proberen waard. let wel op de sloot olie die je dan tegemoetkomt.

succes Marcel

Santa (0), 17 jaar geleden

"You took the words right out of my mouth......."

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

like a bat out of hell, i'll be gone when the morning comes.

Santa (0), 17 jaar geleden

I bet you say that to ALL the boys......

Witek12275 (0), 17 jaar geleden

Wat is de hoeveelheid olie die daarna weer in de bak moet en waar zit de daarvoor bestemde opening?

kasperht (0), 17 jaar geleden

Op bv. www.kroon-oil.nl kan je zien wat voor olie, en hoeveel, je nodig hebt.

Bij deze bak weet ik het niet, maar vaak zit er aan de zijkant in de buurt van de aandrijfas een vulopening. Deze vullen tot de olie eruit stroomt is dan mééstal hoe je moet vullen....

Witek12275 (0), 17 jaar geleden

Differentiel deksel los schroeven was inderdaad de oplossing. Hij is zo in het teiltje gevallen

Bedankt voor de reacties !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.