Opel astra 17DTL: Koeling probleem

Bouwjaar: 1999

Als ik de motor laat draaien gaat de temperatuur met normale snelheid omhoog . de langzame stand van de koelvin schakelt in.. na een tijdje komt ook de snelle stand van de koelvin erbij.maar .... dan gaat het lampje op het dashboard branden * probleem met koelsysteem* de temparatuur blijft rond de 100 graden hangen en de koelvin blijft op snel vermogen draaien..maar... als ik de motor sneller stationair laat draaien zakt de temperatuurmeter met een rotgang naar ongeveer 85 graden.. ik zat te denken aan aan defecte waterpomp.. slippende koelschoep ..?? wie heeft deze ervaring al een keer gehad ?

Osiris

Geplaatst door Osiris (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

gaat het sorings lapje op het dashbord branden van de koeling????als dat zo is effe laten uitlezen bij de dealer

Osiris (0), 19 jaar geleden

ja dat lampje gaat branden .. maar het vreemde is : zodra ik het toerental opvoer naar bv 1500tmp en het tmp even zo houdt dan zakt gelijk mijn temperatuur naar normaal .. en het lampje dooft...ik neem aan dat het lampje oa gaat branden als de motor boven z'n normale watertemperatuur komt...

martino7503 (0), 19 jaar geleden

Dit probleem had ik ook met gevolg dat de waterpomp vastliep en een rekening van de dealer van 800 euro

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

zal eerst effe langs de dealer om het motorkoelings module uit te laten lezen. basje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.