Opel Tigra: Koeling vloeistof binnen cabine

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: EcoTech 1.6 16v + AIRCO

Beste Mensen,

Hier is mijn verhaal....Na 1 uur ongeveer rijden op de snelweg onderweg naar het noorden voor vakantie (200KM) begon ik een raar geur te ruiken, ik dacht dat het door de Airco komt dus de Airco uitgezet en de Fan ook...15 minuten later ging ik tanken,

1. Ik stap terug in me auto en ik zie allemaal damp uit lucht vensters komen!!!!
2. Bij de voetenruimte links en rechts allemaal druppels
3. Koelvoeistof expansievat is bijna leeg

Ik ging de dashboard uit elkaar halen bij de passagier ruimte omdat ik dacht dat de binnen (kachel)radiator lekte, maar daar kon ik alleen de Airco (binnen)Radiator vinden die normaal koel en nat word als ik de airco aanzet maar daar komt natuurlijk de Airco Gas en geen motor koelvloeistof en die heeft eronder een eigen bakkie voor condence afvoer!!!

Ik heb verder niks gedaan(toch vakantie ;-) maar natuurlijk wel de expansievat goed gevuld en dan weer 200KM terug rijden (zonder Airco&fan aan) en bleek dat ik nu geen 1 druppel koelvoestof verloren ben bij de terugreis.

De vraag is:-
- is er relatie tussen het airco systeem en de motorkoeling ??
- waar kwam die damp vandaan in de cabine daar zit de lekkage ??

Alvast bedankt voor de reacties.

Groetjes,

Sam

tigradriver

Geplaatst door tigradriver (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

De kachelradiateur is lek

Hans

tigradriver (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Hans,
Maar de vraag is nu, waar zit de kachelradiator,
aan de linke kant kon ik alleen de binnenradiator van de Airco vinden die wordt nooit warm,lekt niet maar die wordt alleen koud als ik de airco aanzet
en achter de middleconsole kon ik ook geen radiator vinden, ik heb echt alle ventilatie systeem kaalgemaakt achter de middleconsole, daar kon ik niks vinden behalve de lucht/circulatie kanalen.

Onder de ruitenwisser vond ik niks behalve de Fan.
Ik weet dat de Tigra erg compact is en alles is mooi verborgen netals de EGR maar ik kan echt geen spoor vinden van een kachel radiator.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk onder de motorkap waar twee kachelslangen naar binnen gaan die zitten op de kachelradiateur. Het is een fikse kleus om daar bij te komen,er moet het een en ander van het daschbord verwijderd worden.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.