Opel Astra: Koelvloeistof

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 CDTI (ZDTH)

Ik heb mijn Opel Astra nu bijna een jaar en heb er al 50000kilometer mee kunnen rijden. In die tussentijd heb ik 1 liter koelvloeistof moeten bijvullen, is dat normaal?
In het begin was het maar 1x in de 3 maanden een vingerdikte(±100ml) wat bijgevuld kon worden echter de laatste tijd(om de 2 weken) krijg ik steeds vaker de melding op de boardcomputer: controleer uw koelvloeistofpeil.
Heeft u enige idee waar het aan kan liggen?

Groeten,
Etienne

etiennejanssen

Geplaatst door etiennejanssen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

misschien heb je ergens een klein lekje zitten zodat je vloeistof onder peil komt. Zorgen zou ik me daar niet om maken wel in de gaten houden dat het niet erger wordt .En ondertussen ga je even kijken waar het lek zit of laat hem even afpersen groet willem2

Paul(B) (0), 15 jaar geleden

hallo, heb astra 1.7dti / 2002, heb ook zoiets gehad e, geen lek te zien. Uiteindelijk zat lek ergens verborgen achter het deksel van de distributieriem en omdat het zo traag wegvloeide was het verdampt voor het er onder uit zou vloeien en zichtbaar worden, werd bij mij wel in garantie hersteld ... en terwijl was ook mijn distributieriem vervangen ... leuk meegenomen. In het oog houden ...

etiennejanssen (0), 15 jaar geleden

Alvast bedankt voor de tips.

Paul, Er is inderdaad geen lekkage te zien. Ik heb eens een oude auto gehad maar daar was de lekkage duidelijk zichtbaar. De lekkage die jij gehad hebt, heb je daarvoor de distiributieriem voor moeten afhalen? Ik heb namelijk 2 maanden geleden mn distributieriem laten vervangen en daarna is het alleen erger geworden!!! Was het een slangetje waar de lekkage zat?

Nogmaals bedankt voor je reactie.

mkcarperformance (0) PRO, 15 jaar geleden

beste, ik weet dat deze motoren een terugroepactie hadden van opel, omdat achter de alternator, zit een klein plastic tube die het blok ingaat, en deze begint stilletjes te lekken, vaak zie je dit niet echt goed, maar heb deze al vaak nieuwe pakking moeten zette, met vriendelijke groeten

GercoXXL (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Ik heb het vermoeden dat de waterpomp de boosdoener is. Zeker gezien het feit dat TS meld dat de distributieriem recent vervangen is. Meestal wordt de waterpomp preventief bij de tweede distributieriem vervangen. Misschien id de snaar te strak gespannen?

Gerco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.