Opel Astra: koelvloeistof

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Ik heb een Astra 1.7DT uit 1998 die ik eind oktober vorig jaar gekocht heb bij een dealer. Motor helemaal na laten kijken en ook het koelvloeistofsysteem onder druk laten zetten. Geen enkel probleem en motor loopt (ook nu nog) perfect. Ik heb er bijna 10000 km op zitten nu en binnenkort moet de olie vervangen worden. Olieverbruik is heel weinig. Nou heb ik het volgende met mijn koelvloeistof. Op het vaatje staat een streepje waar het niveau zich moet bevinden als de motor koud is. Toen ik de auto kocht was het vloeistofniveau 3 cm onder de markering op het expansievat. De dealer zij dat dit komt omdat de koelvloeistof wordt verdeeld. Ik heb er met stift een streepje op gezet waar het vloeistofniveau zich toen bevond. Eind december was het niveau nog hetzelfde (7000 km mee gereden). Ik heb er toen toch maar een half flesje koelvloeistof bijgedaan tot de markering op het vaatje. Echter twee dagen later zat het niveau weer op het streepje wat ik er zelf op had gezet (dus ongeveer 3 cm onder de markering). Mijn vragen zijn nu:
- wordt er koelvloeistof uitgegooid?

Vanmiddag keek ik weer naar het vaatje en nu stond het niveau een halve centimeter onder mijn viltstifstreepje. Ik heb geen witte rook gezien, de koelvloeistof heeft nog steeds dezelfde groene kleur en ik zie geen 'mayonaise-achtige smurrie' in het vaatje, ik zie ook geen bubbeltjes in het vaatje als ik de auto op 3500 toeren zet. Wel ruik ik soms bij het starten eventjes een vlaag van 'verbrand rubber'. Geen waterdruppels aan de oliepijlstok. Temperatuur van de koelvloeistof blijft altijd 90. Ik zie geen lekkage.
- moet ik me over dit verlies aan koelvloeistof zorgen maken?

- een monteur zij dat groene koelvloeistof het beste is, maar dat hadden ze niet bij de tankshop dus heb ik blauwe gekocht. Kan ik de blauwe koelvloeistof mengen met de groene die er nu in zit?

Mijn hartelijke dank,

Groeten

gj

_gj_

Geplaatst door _gj_ (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

blauw en groen kan door elkaar, is de zelfde koelvloeistof, de kleur verschilt per merk.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

maar waarom is de ene koelvloeistof bleuw en de ander groen ?

denk niet dat ze dat gedaan hebben omdat de kleuren teveel hadden,het zal zeker iets met de werking e.d. te maken hebben.en de eigenschappen ervan zullen we verschillen,nu zal dat wel inderdaad geen kwaad kunnen als je mixen doet!

Opel Dadda (0), 18 jaar geleden

Hallow WCP 178

Ik heb ongeveer 1 liter rode koelvloeistof bij de blauwe gedaan...
Wat kan er nu gebeuren ? Is het ernstig ?




Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.