Opel zafira 2.0 DTi: koelvloeistofpeil

Bouwjaar: 2003

Mijn Opel Zafira van 31 juli 2003 heeft in februari 2004 plotseling olie in de koelvloeistof. Er blijkt een pomp defect te zijn en deze is vervangen. Het systeem is daarna nog twee maal gereinigd. Op vakantie in Zuid Frankrijk brandt plotseling het check koelvloestofpeil signaal om vrijwel direct erna de temperatuur te zien oplopen. De bovenste radiator slang was kompleet van de koeling af maar nog wel intact. Gerepareerd en rijden maar. In Spanje gebeurd het indentieke, echter met de onderste radiatorslang. Ook weer gerepareerd door Opel garage.
Op terugreis begint even over de Pyreneeen het controlpanel aan te geven "check nivo koelvloeistof". Dit heb ik gedaan en er bleek al weer ruim 2 liter in te gaan. De auto rookt niet, olienivo stijgt niet en temperatuur stijgt ook niet. Ik ben thuisgekomen door elke 150 kilometer er 2 liter koelvloeistof bij te gooien. Nu blijkt dat de koppakking lek is!!!??? Wel een beetje vlug voor een auto van juli 2003. Maar erger, volgens mij was dit al het geval toen er olie in de koelvloeistof zat.

Meer mensen met een Zafira met dit probleem?

leaser

Geplaatst door leaser (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi
De warmte wisselaar gaan wel eens stuk maar dan moet het olie pijl wel iets stijgen.Je heb dan ook olie in je koel water tankje.
groetjes ceesie

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

dit is niet een veel voorkomend zafira probleem gelukkig. inderdaad kan het de koppakking of warmtewisselaar zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.