Opel Omega 2.5 TD: Koelwater lekt uit verwarming

Bouwjaar: 1997

Hallo allemaal,

Vandaag kwam witte damp uit de linker boven luchtrooster. Bleek verdampt koelwater te zijn. Er lekte koelwater uit de slang onder de auto rechtonder de middenconsole. Bij nadere controle kon je koelwater voelen in de auto aan de achterkant/onderkant console. Wat kan dat zijn? Warmtewisselaar stuk/lek. Hoe kan ik de zaak dusdanig demonteren zodat ik er bij kan en eventueel de warmtewisselaar verwisselen?

Groeten Ronald.

Ronald10413

Geplaatst door Ronald10413 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

De kachelradiateur is lek je kunt voor tijdelijk de kachelslangen doorverbinden zodat de kachelradiateur buiten werking is.

Hans

Ronald10413 (0), 19 jaar geleden

Hoi Hans,

Tip van jou is inderdaad voldoende om te kunnen rijden. Echter ik wilde wel graag verwarming in de auto. De kachelradiateur is inmiddels vervangen. Er zaten een grote hoeveelheid piepkleine gaatjes in. De (de)montage kwam ongeveer overeen met de auto van binnen slopen.

Ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.