Opel Astra: Koelwater weg

Bouwjaar: 1997

Ik heb een opel astra van 1997.180000km Gisteren had ik een 15tal km gereden, toen plots de meter van de temperatuur op rood kwam te staan. Ik heb mij enkele minuten later aan de kant gezet. Ik opende het vatje met koelvloeistof, dit was leeg. Er zit een raar geluid rond de motor, mijn eerste gedachte was dat het de waterpomp zou zijn. Ik heb hem in de garage 20 min doen draaien, maar zag niet echt dat er koelvloeistof op de grond was, dus... . Wat eventueel ook mogelijk is, dat motorkoppakking het begeven geeft en mss zijn er nog andere mogelijkheden. Hoe kan ik best uitzoeken waar het probleem ligt?
Alvast bedankt!!

mvg
Brecht

Brecht1435

Geplaatst door Brecht1435 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Pjotr 156 (0), 18 jaar geleden

wat voor motor zit in de auto?

Brecht1435 (0), 18 jaar geleden

een 1.7 TDI
alvast bedankt;)

Mistral (0), 18 jaar geleden

Hoe snel ben je het koelwater weer kwijt ?
Verlies je ook water bij stationeer draaiende motor ?
Raakt je motor aan de kook bij voldoende water ?
Heb je bar's leak gebruikt ?
Zit er water in het carter ?
Krijg je luchtbellen in het water van het expansievaatje ?

Brecht1435 (0), 18 jaar geleden

Wel, ik heb niet echt veel meer gereden met de auto, omdat ze mij verteld hebben dat de distributieriem eventueel kan loskomen,als er te veel speling op de as van de waterpomp zit. Ik heb hem hier laten warm draaien, maar ik zie niet echt water liggen. Een druppeltje maar dat is meer olie dan water.
Nu heb ik het expansievatje volgegoten, en de motor raakt niet meer aan de kook, bij stationair toerental, en ook als ik was gas geef. Bar's leak ken ik niet? en water in de carter? hoe kan ik dat weten?
In het expansievatje krijg ig geen luchtbellen.
alvast bedankt!

RieksB (0), 18 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem gehad met Astra F 1.6 motor met
230000 Km. Heb sinds dien, ca. 2000 Km verder, geen water meer verloren.
Water in het carter zit onderin, dus de dop los en als er meteen olie komt zit er geen water in.

Groeten RieksB

Mistral (0), 18 jaar geleden

Bij een lekke koppakking kan op 2 manieren het water ontsnappen, uitwendig( er licht water onder het blok) en inwendig (de olie in je blok verandert in een gele soep). Luchtbellen in het exp.vaatje geven aan dat koppakking is doorgeslagen, verbinding tussen koelkanaal en compressieruimte, het water verlaat dan via de uitlaat je auto. Ook is het mogelijk dat door een slechte doorstroming( waterpomp kapot, radiator verstopt, thermostaat kapot) de druk in het systeem te hoog wordt en het water wordt dan bij het zwakste punt eruit gegooid, meestal de dop op het exp.vaatje.

Brecht1435 (0), 18 jaar geleden

hoe kan ik snel achterhalen of die waterpomp stuk is? Ik durf er eigenlijk niet meer mee rijden omdat ze mij gezegd hebben dat als de waterpomp kapot is,de distributieriem kan loskomen zodat de nokken niet meer juist bediend worden, met als gevolg dat de motor om zeep is. Ik zou dus best nog even een rit doen zodat ik kan zien of het water terug wegloopt? of wat doe ik het best? kan het kwaad als ik nog ff verderrij??om zo de precieze oorzaak te ontdekken? (ik moet er natuurlijk voor zorgen dat de motor niet te warm wordt). Zou het ratelend geluid niet wijzen op de waterpomp?
alvast bedankt!

Brecht1435 (0), 18 jaar geleden

ik heb net een plas koelwater ontdekt onder de waterpomp, op de grond. Wat ik voorheen niet gezien had. Dus de waterpomp wordt vervangen! Bedankt iedereen voor de uitleg!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.