Opel Corsa: Koppaking vernieuwd

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 exe cdx 16 klepper

Hallo ik had een lekke koppakking en me koppakking is veranderd auto doet het weer maaar deze keer doet het radiator (FAN) niet de tempratuur komt op 100 en uit het waterpompt komt water hij kookt wat zou de probleem zijn had een tijdje trug thermostaat en fan schakelaar verandert maar niet bij de dealer gekocht gewoon bij een automatriaal de garage is op zoek naar de probleem dus wie weet wat de oorzaak of de probleem is help pleaseeeee.

cdx

Geplaatst door cdx (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

30 Reacties

jan5047 (0) PRO, 16 jaar geleden

wat bedoel je met: uit het waterpompt komt water?????
wordt de radiateur wel warm zoja thermostaat goed zoniet thermostaat stuk
Zit er geen lucht meer in systeem
succes jan

cdx (0), 16 jaar geleden

waar je het koelvloeistof in zet kwam langs de dop kokend water eruit het paal van de tempratuur was op 100 graden snel weer het auto stop gezet het auto sraaide stationair. wat zou de probleem zijn radiator doet het gewoon goed deruit gehaald en getest doet het het.

jaboV (0), 16 jaar geleden

Kop wel laten vlakken en afpersen? Zoniet heb je kans dat je kop lekt of nog steeds je pakking lekt richting het koelsyssteem. Misschien ontluchten? ik weet niet hoe dit precies zit bij een Corsa.

Gr Jaap

jan5047 (0) PRO, 16 jaar geleden

denk toch ook zoals jaboV al antwoord koppakking nog lek of kop gescheurd
succes jan

cdx (0), 16 jaar geleden

hoe kan ik hem ontluchten? en het slang van radiator naar het thermostaat is nie dik ik knijp erin zit volgens mij geen water derin, maar eerst deed tie het wel raar dat tie opeens nie doet of een nieuwe FAN sensor kopen die op 90 graden het FAN laat draaien. ik zit ermee me auto is gemaakt alleen het FAN nog.

jaboV (0), 16 jaar geleden

Wordt de slang van je thermostaat naar je radiateur wel warm?

Gr Jaap

cdx (0), 16 jaar geleden

Hoi Jabow ja het slangetje wordt inderdaad warm ze hebben nieuwe schakelaar gezet bij het FAN nu doet tie het maar nu komt het naar 100 graden en het FAN begint te draaien als ik rij geen probleem staat het op 90 a 95 maar als ik stil sta gaat tie weer nar 100 weer FAN.

jaboV (0), 16 jaar geleden

Murat,

Ik blijf toch denken aan een lekke cilinder/blok of niet vlakke kop. 90-95°C is aan de hoge kant en terugborrelen van de vloeistof is toch vaak druk in het systeem.

Eens even terugkijken:
Koppaking vervangen - is dat door de garage gedaan? Zo ja mag je verwachten dat ie gevlakt en afgeperst is. Is dit niet gebeurd (vlakken afpersen) ga er dan maar vanuit dat het probleem hier zit.
Elektrische fan schakelaar/sensor is nu ook vervangen en hij komt met 95°C bij begrijp ik.
Is er nog meer vervangen met de koppaking zoals distributieriem en waterpomp of zo?

Gooit hij zijn koelvloeistof er nog uit nu de fan weer draait als ie te warm wordt? Wordt de radiateur mooi egaal warm over het volledige oppervlak?

Het is lastig zo op afstand maar als je er 100% van overtuigt bent dat die kop(pakking) goed is:
- Thermostaat kapot
- Radiateur verstopt
- Koppakking verkeerd om gelegd
- Waterpomp kapot
- lucht in het systeem

Meer zou ik niet kunnen verzinnen. Je schrijft ook "de auto doet het weer" liep hij ook niet meer voor de kop gedaan is? Is hij veel te warm geweest voor de koppakking is vervangen?

Gr Jaap

cdx (0), 16 jaar geleden

Hoi Jaap

De klacht was eerst water in het olie dus (koppakking lek) door de garage gemaakt vandaag was de auto klaar alleen het FAN maar ik ga het thermostaat vervangen ff proberen of het zo lukt en heb nog een probleem auto is helemaal klaar ik rij richting me huis opeens kwam er een rare geluid rechts onderin bij het riem daar ergens doet alleen als ik in ze 1 zet en rustig rij het lijkt wel of het metaal tegen metaal komt rara rara wat dat zou kunnen zijn.

jaboV (0), 16 jaar geleden

Gauw terug naar de garage metaal op metaal zijn meestal geen goede geluiden. Alles is los geweest voor de koppakking dus er is vast iets niet goed.

Gr Jaap

cdx (0), 16 jaar geleden

Ja ik ga gelijk morgen ochtend naar de garage heb me auto netjes geparkeerd nie ermee gereden. ik zal het uitslag wel weten als ik bij de garage ben en deze keer ga ik bij staan want het niet meer leuk en me auto gaat verkocht worden dus ik wil geen kapotte auto verkopen eerst laten maken dan pas.

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij is dit het type, waarbij je de distributie op spanning moet zetten, door de waterpomp te verdraaien.
Als hier de waterpomp of de ring achter de pomp NIET revangen of ingevet is, is de kans groot dat deze nu kapot is. Dit kan de waterlekkage aan de pomp verklaren.
Waterverlies, dan heb je op den duur ook geen doorstroming meer, met te heet lopen bij stilsatnd als gevolg.

Laat in elk geval de pomp eens extra nazien.

Groeten Marcel

cdx (0), 16 jaar geleden

zal ik doen ben echt pissig. en nooit meer opel volgende auto wordt een volkswagen. en hoop dat ik daar ga werken als eerste auto techns in opleiding. zodra de auto klaar laat ik ff wat weten.

groetjes,

Murat

cdx (0), 16 jaar geleden

Haii ben der weer me auto is gemaakt het geluid kwam toch van de schuifen opgelost, alleen het temratuur stijgt en daalt had het probleem hiervoor ook ik ga nieuwe thermostaat proberen want FAN schakelaar is al vervangen.

jan5047 (0) PRO, 16 jaar geleden

Waar kwam het geluid vandaan (schuifen) zegt me niets?

cdx (0), 16 jaar geleden

er was een metaal achter het rem schuifen die aan tikti, wat gebogen piepjes weg.

jaboV (0), 16 jaar geleden

Murat lees wat Hellbat aangeeft over de waterpomp ik denk dat hier je temperatuur probleem ligt.

Ik zou hem zo maar nog niet verkopen hoor als je net een koppaking verangen hebt en alles werkt kun je er nog wel ff mee vooruit toch?

Gr Jaap

cdx (0), 16 jaar geleden

Hai ik heb best veel geld aanbetseed waterpomp vervangen kost me ook behoorlijk denk ik welis de waterpomp 50 euro is maar ik kan wel tegen de koper zegge van waterpomp vervangen.

cdx (0), 16 jaar geleden

Hai ben der weer auto verliest koelvloeistof soms lekt het veel soms helemaal niet dus vandaag wordt er nieuwe waterpomp ingezet en ik moet er 170 euro voor betalen is dat redelijke prijs of is het belazerij.

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

170 is een redelijke prijs, inclusief inbouwen dan.

Groeten Marcel

cdx (0), 16 jaar geleden

hey hellbat waterpomp zit er op nieuwe dop hij is weer goed het tempratuur loopt op naar 100 morgen gaan ze een andere zenderje zette en is die weer goed. jullie horen het wel.

groetjes

jan5047 (0) PRO, 16 jaar geleden

EN is je temp probleem nu opgelost?
gr jan

cdx (0), 16 jaar geleden

ja als het goed is wel het tem,pratuur loopt wel naar 100 daarom wordt er een nieuwe zender in gezet dat tie bij 90 het fan gaat inslaan

jan5047 (0) PRO, 16 jaar geleden

wij horen het wel , ik heb mijn twijfels want als je rijdt moet je fan nooit aanslaan, maar we wachten af
gr jan

cdx (0), 16 jaar geleden

hai Jan me fan slaat ook niet aan als ik rij alleen als ik stationair laat draaien normaal als ik rij is het iets bovende 90 soms 95 als ik in de file sta stijgt het tempr naar 100 en begint de fan te draaien vind hem al laat draaien vandaar dat ze een andere zender gaan in zette dat tie eerder aanlslaat.

jan5047 (0) PRO, 16 jaar geleden

oke dat is normaal
groet jan

cdx (0), 16 jaar geleden

maar Jan ik laat het wel ff weten als die morgen klaar is.

groetjes
Murat

cdx (0), 16 jaar geleden

Hoi Jan me auto is gelukkig gemaakt nieuwe waterpomp nieuwe sensor (fan) de fan slaat op bijna bij 95 graden aan heeel mooi wat ik wilde alles is nu perfect ben nu zeer tevreden wel 200 euro betaald sensor nieuwe dop en nieuwe waterpomp hij werkt nu heeel goed was plan om te verkopen maar nu nie meer gelukkig. koppakking, waterpomp, dop , FAN sensor alles 600 euro. Wel hoop geld maar alles is wel bijna niuew. Bedankt voor alle goeie tips zal altijd wat achter laten hier leuke site ben ook zeer tevreden over het site.

groetjes Murat

jaboV (0), 16 jaar geleden

Gelukkig is het opgelost Murat succes verder met je autootje zo moet ie nog wel ff meegaan.

Gr Jaap

cdx (0), 16 jaar geleden

Dankje Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.