Opel Corsa: Koppakking moet vervangen worden?!?

Bouwjaar: 2000

Vorige week donderdag toch nog maar snel langs de garage om de lamp aan de rechtervoorzijde te vervangen....Terwijl de lamp vervangen wordt...krijg ik de vraag: "Heb je al een groot stuk gereden?" Uh nee...is mijn antwoord. Ik ben net 5 min geleden in de auto gestapt. Hoezo? is gelijk mijn vraag. Wat blijkt...de koelvloeistof is bijna helemaal verdwenen! Raar!! Wat mijn teller in de auto heeft niks raars aangegeven. Staat meestal rond de 90 en soms ietsjes dr over heen, maar geen knipperend lampje of un teller die richting de 100 is gegaan.

Maar goed...vloeistof snel bijgevuld! Bijna een hele fles ging dr in. Het laatste restje maar meegenomen. Ben weggegaan....en kreeg de tip mee: Hou ut goed in de gaten!!! Ok ok..
Zondags heb ik het laatste flutje van de fles er maar in gegooid, want er was al redelijk veel vloeistof verdwenen.

Maandag ochtend gelijk weer naar de garage gegaan...Met het hele verhaal. Dat de vloeistof toch wel erg snel verdwijnd in een korte periode, maar dat ik geen lekkage heb en dat me tellertje in de auto niks raars aangeeft. Volgens de monteur zat er iets van een waterbrubbeltje op de oliepeilstok en.....dit kon wel es aangeven dat er een nieuwe koppakking in zou moeten. OEPS ARGHHHH.. .wat gaat zo'n grapje me kosten? was gelijk me vraag! Ongeveer ¤ 750,00 euro. SLIK!!

Maar goed..gelijk un afspraak gemaakt voor vanochtend! Me auto is inmiddels weggebracht en wacht met spanning af wat de diagnose zal zijn.....

Heeft iemand enig idee of dit inderdaad wel eens het probleem zou kunnen zijn?!?!?

Pebje

Geplaatst door Pebje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

General Motors (0), 19 jaar geleden

Zou inderdaad koppaking kunnen zijn.......kan ook gewoon een kleine lekagge zijn bij een waterslang of bij da waterpomp.

Controleer eens of er luchtbubbeltjes ontstaan in het expansievat als deze gevuld (kun je goed controleren met motor op ca 3 a 4 duizend toeren per minuut te laten lopen)is.

Als er duidelijk luchtbubbels ontstaan kun je er vanuit gaan dat de koppakking wel eens stuk zou kunnen zijn.

Mvg General Motors

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waterpomp wil nog wel eens lekken bij opels.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.