Opel calibra 2.0i 8v: koppakking zelf vervangen?

Bouwjaar: 1992

hallo,

kan ik de koppakking zelf vervangen?

alvast bedankt

calibraboy1500

Geplaatst door calibraboy1500 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

General Motors (0), 19 jaar geleden

Als je een beetje handig bent en het juiste gereedschap en montage matriaal hebt is het mogelijk om onder redelijke omstandigheden(moet natuurlijk het blok niet te heet zijn geworden)een koppakking zelf te vervangen.

Mvg General Motors

calibraboy1500 (0), 19 jaar geleden

hahaha, okee dat het blok niet te heet moet zijn, weet ik al uit ervaring. maar ik bedoel moet ik rekening houden met de stand van de nokkenas, bij het terugmonteren? of word dat automatisch geregeld? ik ben bang dat ik de kleppen en zuigers kapot maak die tegen elkaar knallen door de verkeerde stand van de nokkenas. en natuurlijk moet ik waarschijnlijk een momentsleutel hebben om de cilinderkop vast te draaien. met welk moment dient het te worden vastgedraaid?

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

Als ik jou was zal ik er niet aan beginnen. Als je al niet weet hoe je stuurbekrachtings olie moet pijlen. hoe je de wielen aan draaid. en als je al niet weet waar je bougie's kan kopen zal ik er ZEKER NIET AAN BEGINNEN. basje

General Motors (0), 19 jaar geleden

Als ik het zo ook lees en begrijp uit je andere vragen is het inderdaad beter voor u om maar niet alleen te beginnen aan deze klus.(dit is niet beledigend bedoeld,maar eerder uit verstandigheid)

Mvg General Motors.

dupl-u-10286-5dd147ceba1f5+KR (0), 19 jaar geleden

Ik weet ook niet echt veel van auto?s maar heb de koppakking ook wel zelf vervangen, kijk in de bibliotheek even in de vraagbaak staat het precies in. ook alle aanhaal momenten. Als je het niet vertrouwd kun je het misschien beter toch laten doen of hulp vragen aan iemand die het eerder heeft gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.