Opel Combo : koppelingsproblemen

Hallo,

Ik heb mijn Combo Tour 1.3 CDTI nu reeds een jaar. In het begin had ik al schakelproblemen: zwaar schakelen bij een koude/warme motor en als ik hem in achteruit zette, grepen de tanden van de koppeling niet in elkaar, maar knotste de tanden op mekaar. In de garage zeiden ze dat het waarschijnlijk in de drukgroep zat. Deze is dan vervangen, was even iets beter, maar probleem van hem in achteruit zetten, zonder de tanden tegen elkaar te krijgen was nog niet opgelost. In de garage vertelden ze mij dat bij het indrukken van de ontkoppelingspedaal, de plaat niet direct tot stilstand komt, waardoor de tanden op elkaar knotsen. Om dit probleem te omzeilen moest ik hem eerst in een andere versnelling zetten alvorens hem in achteruit te zetten. Ze hebben dan een nieuw binnenwerk gestoken, maar het probleem is nog steeds niet opgelost...

tdo

Geplaatst door tdo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

komt je koppeling wel genoeg vrij ??

lijkt wel of dat je probleem is en daardoor dat tanden-poetsen veroorzaakt!

of misschien moet je je schakelstang eens opnieuw afstellen..als deze verkeerd staat kun je ook al van die moeilijkheden krijgen!

succes

Stefan

tdo (0), 17 jaar geleden

ze hebben vorige week alles nog eens afgesteld en inderdaad het is beter. Ik vind wel dat het opvalt dat ze tegenwoordig gemakkelijker naar goedkoperen onderdelen grijpen ipv de degelijke te behouden. Ik heb namelijk ook een Opel Zafira en de soeplese bij het schakelen van deze wagen vind ik niet terug in mijn Combo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.