Opel Omega 2.3D: kort krakend geluid bij koudstart

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Mijn 13 jaar oude opel omega loopt nog perfect ondanks zijn 325.000 km op de teller. De laatste twee dagen merk ik echter het volgende probleem: bij het starten (na even voorverwarmd te hebben) hoor ik een soort krakend geluid dat maar heel kort duurt... De motor slaat wel aan hoor! Mijn vraag is nu: moet ik mij zorgen maken? Is de batterij klem losgekomen waardoor de startmotor onvoldoende stroom krijgt? of is er iets anders aan de hand? Verder heb ik ook besloten om later mijn opel omega van de hand te doen (jammer, want de motor is onverslijtbaar) wegens oprukkende roestproblemen... Hoeveel is ie nog waard? en waar kan ik hem best verkopen? Hij bezit nog een geldig schouwingsbewijs...

alvast bedankt,

Johan uit Vlaanderen

joinke

Geplaatst door joinke (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Ik denk dat de startmotor naslaat,dank komt het tandwiel dat de motor tijdens starten aandrijft niet goed terug.
De startmotor eraf halen en smeren wil wel eens lukken.
De waarde van de Omega zal nu nihil zijn ,met geldige keuring mischien 250 euro,zonder keuring sloopprijs,dus 50 á 100 euro.
Doorrijden zolang ie het goed doet en door de keuring komt is dus wijsheid

joinke (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, ik zal de startmotor even nakijken. Ivm verkoop, tprobleem is dat ie waarschijnlijk niet meer door de keuring geraakt en dit omwille van roest (vorig jaar nog net der door gekregen)... Er zijn eigenlijk teveel kosten aan (meer dan 25.000) en de banden zijn aan vernieuwing toe... En dat heb ik er nietmeer voor over... Jammer, want het was en is nog steeds een zeer ruime en betrouwbare auto!

joinke (0), 19 jaar geleden

ter verduidelijking 25000 oude belgische franken of 625 ¤...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.