Opel Astra 1600 SW: Kosten stuurhuis lekkage?

Bouwjaar: 2001

Tijdens de jaarlijkse winter check-up is de plaatselijke Opel dealer erachter gekomen dat mijn stuurhuis lekt. Het euvel MOET gerepareerd worden, en hij verwacht dat het geheel op te lossen moet zijn met een gereviseerd stuurhuis, indien vooradig, anders moet er een nieuw stuurhuis geplaatst worden. Iemand enig idee hoever de portemonee open moet.Of is het huidige huis niet te repareren? De dealer doer er nogal wazig over, en hij is net 2 maanden uit de Bovag garantie bij een andere garage.

stroberto

Geplaatst door stroberto (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

slokie (0), 18 jaar geleden

Misschien eens een product van Marly proberen :
Anti-lek voor transmissies
OMSCHRIJVING

MARLY STOP LEAK TRANSMISSION elimineert olielekken aan de versnellingsbak, brug en reductiesysteem. Mag worden toegepast in hydraulische servobesturing. Het maakt de rubberen afdichtingen weer soepel waardoor deze terug een goede afdichting verzekeren.


EIGENSCHAPPEN

Bevat actieve synthetische componenten welke de dichtingen regenereren en opnieuw soepel maken.
Marly Stop Leak Transmission heeft geen invloed op de smering en het rendement van de versnellingsbak en/of brug.


TOEPASSINGEN

Geschikt handgeschakelde en automatische versnellingsbakken, bruggen en hydraulische servobesturing.
Kan toegevoegd worden aan alle minerale en synthetische oliën.
Bij voorkeur het product toevoegen na een olieverversing.


DOSERING

De inhoud (150 ml) is voldoende voor 2 tot 3 liter olie. Voor de versnellingbakken, een dosis (150 ml) gebruiken. Voor de servo sturen, ½ dosis (75 ml) gebruiken.


VERPAKKINGEN

Tube van 150 ml



Wij houden ons het recht voor de algemene karakteristieken van onze producten te wijzigen teneinde onze klanten van de laatste evoluties van de techniek te laten genieten.
Referentie: 9160000300
Titel: MARLY GEAR LEAK STOP 150 ML
omschrijving: Leak stopping gearbox additive
merk: MARLY
categorie: / Additives
prijs excl. BTW: 9,16 €
prijs incl. BTW: 11,08 €
incl. taksen

Beunhaas (515) PRO, 18 jaar geleden

Kijk gewoon zelf eens waar het lek zit en trek dan je plan, misschien dat het spul van slokie werkt ,maar persoonliijk geloof ik niet in dergelijke rommel maar meer in het bij de bron aanpakken.
Kijk gewoon WAT er lekt en WAAR en kom hier dan terug....

stroberto (0), 18 jaar geleden

Vandaag terug geweest bij de dealer voor een kosten indicatie, en nu de dealer er meer tijd voor had, en ik zelf ook even mee heb gekeken onder de auto, blijkt dat het stuurhuis niet lekt, maar dat er oude olie resten onder de auto zitten, van naar men vermoed, een vervangen versnellingsbak of differentieel. De pot voor de stuurbekrachtiging bleek op niveau, de hoezen waren droog, en de carter deksel bleek nieuw. Tevens was er te zien dat er nogal wat geschroefd was aan de bak. Voorlopig lijkt geen reparatie nodig. Ik blij, ik schrok nogal van wat er eventueel vevangen diende te worden. Bedankt in ieder geval voor de respons!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.