Opel Omega: Lambdaverwarming

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X25XE (2.5 V6)

Beste mensen,

Ik heb het volgende probleem. Mijn auto loopt op benzine perfect. Op lpg gaat hij vooral bij een continu toerental sputteren en vermogen verliezen. Het motormanagement lampje gaat dan ook branden (oranje). Als ik heb over schakel op benzine gaat het lampje gelijk weer uit.

Eerst dacht ik dat de bougies mogelijk niet meer goed zouden zijn. Deze heb ik vervangen en het probleem doet zich nog steeds voor. Vandaag is de auto uitgelezen en de computer geeft het volgende probleem aan:

Lambdaverwarming spanning laag

en

02 op sensor twee te laag (zuurstof te laag gemeten door sensor 2)

Wanneer weer overgeschakelt word op benzine zie je gelijk het 02 gehalte weer op peil komen. Kortom hij krijgt kennelijk te weinig zuurstof door lambda 2 ?????


Wie o wie weet wat ik moet vervangen en of het een software fout is. Weet u iemand die het kan repareren en of een goed lpg bedrijf ? Dan verneem ik het graag van u.

Mvg

Ben van Loon

Geplaatst door Ben van Loon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Lambda sensor is in orde anders zou deze op benzine het ook niet goed doen. Lijkt er op dat lpg mengsel te arm is. Zou het in het gasgedeelte zoeken. Stappenmotor in gasgedeelte blijft hangen?? Is het trouwens een G3?

Ben van Loon (0), 17 jaar geleden

Richard, bedankt voor je reactie. Het is ook enkele malen gebeurt de afgelopen 6000km dat de auto soms helemaal uitvalt op lpg. Het is inderdaad een G3 insltallatie van het merk Landi, de tank is van staco. De auto heeft van 130dkm gelopen en het lpg systeem is er rond de 100dkm ingebouwd.

Dus u weet zeker dat ik het niet in het Lambda gedeelte moet zoeken ?

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

De lambda's op zich lijken prima te werken. Op benzine geen probleem. Op gas geeft de lambda vervolgens aan dat het mengsel Niet OK is wat overeenkomt met het feit dat de auto beroerd loopt. Ofwel de lambda sensor bevestigd dat er iets op lpg niet goed is.

G3 installaties hebben een eigen gascomputer en volgens mij een eigen diagnosesysteem. Brand hiervan geen lampje dat er iets mis is? Ik zou eens bij een gasspecialist langs gaan. Kan namelijk van alles zijn. Verdamper, gascomputer, stappenmotor.

Ben van Loon (0), 17 jaar geleden

De rede waarom ik dit bericht hier plaats is dat ik niet nog eens een keer belazert wil worden door een dealer met een super hoge rekening terwijl het achteraf een kleinigheidje betreft. Ik ben wel op zoek naar een goede en betrouwbare lpg specialist in de buurt van Rotterdam, maar ben er nog geen een tegen gekomen waarvan ik denk daar laat ik met een goed gevoel mijn auto achter.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Er zijn ook goede dealers. Kom zelf niet uit de buurt van Rotterdam. Wie helpt?

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

landi nederland vragen om dealer lijst

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.