Opel Corsa 1.7D: Lastig in 1e versnelling

Bouwjaar: 1998

Ik heb sinds kort het probleem dat de auto slecht in de 1e versnelling wil als ik al stilsta. Het voelt net alsof de versnelling 'niet past'. Door een klein beetje versnellingspook heen en weer te bewegen schiet hij wel in de versnelling.

Als ik nog uitrol voor het stoplicht (met hele lage snelheid) gaat het vaak makkelijker...

Als het buiten warmer is (>25C) of de motor is goed warm, dan lijkt het probleem veel minder erg/helemaal weg. In de andere versnellingen zetten gaat ook nog gewoon soepel.

frans3280

Geplaatst door frans3280 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Geen idee. Hoe zou ik dat kunnen controleren?

Zou olie verversen van de bak ook wat kunnen helpen?

frans3280 (0), 18 jaar geleden

En kan ik zelf die speling controleren? Ik weet wel waar het schakelmechanisme op de bak zit, maar kan je iets speciaals zien/voelen als er teveel speling op zit?

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Even getest. Er zit geen speling op voor zover ik kan voelen.

Vanmiddag wel het volgende gemerkt. Als de auto pas net rijdt (zeg minder dan 5-10km) dan wil de auto moeilijk in de versnelling als de auto stilstaat. Het is dus niet alleen de 1e versnelling maar allemaal. Maar als de auto rolt/rijdt dan schakeld de auto wel soepel. En na ca. 5-10km gaat het schakelen verder ook probleemloos. Misschien dat dit het wat makkelijker maakt een oplossing te bedenken?

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Olie vervangen wil ik inderdaad binnenkort eens gaan doen, heb geen enkel ander idee meer wat het kan zijn.

Koppeling lijkt verder prima. Auto slaat af bij proberen weg te rijden met handrem. Ook is het aangrijpingspunt mooi in het midden. Dus dat lijkt me OK.

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Ik wil dat ook wel proberen. Maar zou het schakelen dan niet altijd wat slechter moeten gaan. Want tijdens rijden en na 5-10km rijden is het probleem voorbij....

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Ga ik maandag achteraan. Vandaag geen tijd gehad om nieuwe olie te regelen. Ik zal dan zsm laten horen of htt heeft geholpen.

dupl-u-18739-5dd148bb53aca+Cane (0), 18 jaar geleden

kijk eerst een of je vloermat juist ligt. als gevolg daarvan kan het zijn dat je het pedaal om te ambrieeren (ontkoppelen) net niet ver genoeg indrukt wordt met als gevolg dat moeilijk schakelen

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Dat was één van de eerste dingen die ik bekeken heb inderdaad. Maar het ontkoppelen (lijkt) verder wel goed te gaan...
En ik heb gemerkt dat het hakerige schakelen ook optreedt als de motor niet draait, wat me een extra aanwijzing lijkt dat het niet aan de koppeling ligt.

frans3280 (0), 18 jaar geleden

En het is opgelost.

Vanmiddag een goeie nieuwe versnellingsbakolie erin gegooid. Heb zolang als ik die auto al heb volgens mij nog nooit zo heerlijk soepel geschakeld.

Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.