Opel Vectra: Lekkage tank of.....??

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.6xel

Hoi,

Ik constateerde vandaag na het tanken dat er een plas benzine onder de auto lag.

Ik weet van mezelf dat ik probeerde de tank tot op het randje vol te krijgen, dus ik vraag me af of het mogelijk is dat er benzine door de ontluchting naar buiten is gelopen, of ergens anders door.

Ik denk niet dat ik een gat in de tank heb aangezien het "lek" maar heel kortstondig is na het tanken.

Ik zelf denk dus dat het door de tank ontluchting naar buiten is gelopen, maar ik heb geen idee of dit uberhaupt wel mogelijk is....

Alvast bedankt voor de reactie(s)

Mvg,

Thijs_Laarbeek

Geplaatst door Thijs_Laarbeek (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

dit kan wel degelijk, ik heb het zelf meegemaakt met een corsa, die afgekeurd werd omdat de dieseltank lek zou zijn, na veel zoeken heb ik een ontluchtingsslang gevonden die op de rand van de tank vastgezet was. Navraag bij de eigenaar leerde mij dat deze een tankpas van de zaak had, waarmee hij 1 keer per week zijn eigen auto mocht tanken ( man was half afgekeurd, en deed nog wat oproepwerk, waarbij hij zijn eigen auto inzette)

Dus deze gooide hem ook elke keer tot de nok vol.

Nu is het ook nog zo, dat brandstof meestal in ondergrondse tanks wordt opgeslagen, en dus aanzieklijk koeler is dan bovengronds, als je dan dus je auto voltankt, en deze benzine gaat door de temperatuur uitzetten, zal hij ook nog een gedeelte door de ontluchting wegpersen.

Mijn advies, tank je auto niet helemaal vol, gewoon na de tweede keer afslaan met het pistool helemaal in de vulpijp, dat kost je minder verlies, en dus knaken, en scheelt ook weer voor het milieu.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.